Tarım bakanlığından Kozan’da üreticiye 10 milyonluk dev yatırım desteği

Tarım bakanlığından Kozan’da üreticiye 10 milyonluk dev yatırım desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Adana ve ilçelerine sağlanan 26 milyon liralık 'Kırsal Kalkınma Projesi' kapsamında Kozan üretim için 10 milyon 225 bin 635’TL’lik desteği aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, dezavantajlı bölgelerdeki vatandaşların refahını yükseltmeye yönelik Adana ve ilçelerine sağlanan 26 milyon liralık 'Kırsal Kalkınma Projesi' kapsamında Kozan üretim için 10 milyon 225 bin 635’TL’lik desteği aldı.

Kozan AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Bilgili Kozanlı üreticilerin ve üretmek isteyen girişimcilere 10 Milyon 225 bin 635 TL’lik müjdeli haberi Tarım bakanlığına ve Adana milletvekillerine teşekkür ederek verdi.
AK Parti Kozan İlçe Başkanı Av. Yusuf Bilgili Tarım ve Orman Bakanlığının IFAD (Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi) projesi kapsamında 600 rakım ve üzeri Kozan’ın 37 Mahallesinde devam eden  proje kapsamında 2020 yılı için Kozan’a 10 Milyon 225 bin 635’tlik destek ile ilçelerin kalkınması için Adana genelinde yatırımlardan büyük pay aldığını açıkladı. Kozan Güneş’i panellerle avantaj olacak
İlçede girişimci ve üreticiye kazandırılacak 10 Milyon 225 bin 635 TL’lik projeleri hakkında bilgi veren Başkan Av. Bilgili  Kozan canlı hayvan pazar tamamen yıkılarak  aynı yere modern bir hayvan pazarı yapılacak. Kozan’da Cuma günleri kurulan semt pazarının yanındaki parke döşeli 1,5 dönüm alanın üzeri kapatılarak yöresel ürün pazarı yapılacak ve ilçenin marka değerlerini üreticilerimiz hak ettiği değer ile sağlıklı bir şekilde satışa sunmuş olacak. Ayrıca Göçer hayvancılık yapan 50 göçere yaşam çadırı imkanı sunulacak. Bin 800 TL’ye yaşam çadırı verilecek. Yaşam çadırlarının içinde buzdolabı ve güneş enerji paneli mevcut olacak. Göçerlerimiz ilçemizdeki güneşi avantaj olarak kullanacak ve bölgemizde hayvancılık ve arı yetiştiriciliği yapan vatandaşlara yüzde 70 hibeli güneş enerjisi paneli verilecek” dedi.

Hurma kurutma panelleri üretimi arttıracak

Bölgemizde sıksık yapılan hurma kurutma artık markalaşma yolunda üreticimizin ve devletin desteği iş birliği ile büyüyeceğini söyleyen Başkan Bilgili, “ Son olarak bölge kadınlarımızın ve üreticilerimizin önünü açacak olan 48 metre karelik hurma kurutma platformları ile girişimcilerimiz profesyonel olarak ticarette yerini alacak. Tüm ilçelerimize müjdeli haberler peş peşe gelirken 10 Milyon 225 bin 635 TL’lik yatırım desteğini ilçemizin alması bizleri çok mutlu etti. İlimize ve İlçemizin gelişmesi için büyük destek sunarak bu yatırımları kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip  Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli Bakanımıza,  Sayın Ömer Çelik Bakanımıza, Sayın Julide Sarıeroğlu Bakanımıza, İl Başkanımız Sayın Mehmet Ay ve Sayın Adana Milletvekillerimize tüm Kozanlılar adına teşekkür ediyoruz” dedi.