Anahtar Kelimeler: TARTIŞMALI MADDE KOMİSYONA EDİLDİ

TARTIŞMALI MADDE KOMİSYONA SEVK EDİLDİ

TARTIŞMALI MADDE KOMİSYONA SEVK EDİLDİ

Kozan Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı başkanlığında, Kozan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Kozan Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı başkanlığında, Kozan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda sadece bir gündem maddesi yer alırken, çevre ve temizlik hizmetleri için bakanlıktan alınan hibe ile ilgili bir gündem dışı madde de görüşüldü. 

GÜNDEM DIŞI MADDE: 3,5 MİLYON TL HİBE

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Kozan Belediyesi’ne temizlik işlerinde kullanılmak üzere 3,5 milyon TL hibe edildi. Bu hibeyle çöp toplama aracı alınması ve Başkan Atlı’ya yeni araç alımı için yetki verilmesi hususu görüşüldü. Meclis üyeleri, oy birliği ile Başkan Atlı’ya bu yetkiyi verdi.

GEÇEN AYIN TARTIŞMALI MADDESİ YENİDEN GÜNDEMDE

Toplantıda, geçtiğimiz ay büyük bir krize neden olan ve meclis üyelerinin salonu terk etmesine sebep olan Karacaoğlan Mahallesi'nde yeni adliye civarındaki bir yerin iş yeri olarak değiştirilmesi konusu yeniden ele alındı. Vatandaşın dilekçesi üzerine meclise gelen bu madde, Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti ve Büyük Birlik Partisi meclis üyeleri tarafından red edilmişti. Başkan Atlı, bu durumun yasal olmadığını belirterek maddenin tekrar gündeme gelmesini sağladı. Bu sefer meclis üyeleri çekimser kaldı ve madde oy birliği ile komisyona gönderildi.

SURİYELİ OLAYLARI VE SAĞDUYU ÇAĞRISI

Meclisin açılışında konuşan Başkan Atlı, son günlerde yaşanan Suriyeli olaylarına değinerek, vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti. Olası olayların karşısında devletin her zaman görevde olduğunu vurgulayan Atlı, vatandaşlardan sakin olmalarını istedi.

BORÇ DURUMU VE MALİ TABLO

Başkan Atlı, geçtiğimiz haftalarda Kozan Belediyesi’nin 302 milyon TL borcu olduğunu açıklamıştı. Bu durum üzerine meclis üyeleri detaylı bilgi talep etmişlerdi. Bu toplantıda belediyenin borç ve alacak durumu detaylı şekilde sunuldu ve tartışıldı.

AĞUSTOS AYINDA TATİL KARARI

Meclis toplantısında Ağustos ayında tatil yapma kararı oy birliği ile alındı. Bir sonraki meclis toplantısının 3 Eylül 2024 tarihinde yapılmasına karar verildi.

ALİ ÖZKAN’IN KONUŞMASI

Cumhuriyet Halk Partili meclis üyesi Ali Özkan, mecliste yaşanan sorunlarla ilgili bir konuşma yaparak, yapılanların sonuçlarının kendileri için doğru olmadığını kabul ettiklerini ancak mecliste benzer bir olayın bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Kozan Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.