Taşıma Haberine Soruşturma

Taşıma Haberine Soruşturma

Gazetemizin 369. sayısında manşetten yayınladığımız “ taşıma şubeye yargı yolu” haberimizin ardından ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından soruşturma açıldığı kaydedildi.

İlçe milli eğitim müdürlüğünde görev yapan şube müdürü Fehmi H. Ve aynı şubede şef olarak görev yapan Bekir G. Yaptıkları taşıma ihalesinde yolsuzluk ve haksızlık yaptıkları iddiası ile cumhuriyet savcılığına haklarında suç duyurunda bulunulmuştu. Bulunulan suç duyusunu gazetemizin gündeme getirmesi ile birlikte ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından’ da konu ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Başlatılan soruşturma kapsamında görevlendirilen müfettişler ortaya atılan iddiaların aslı olup olmadığını araştırılacak. Öte yandan taşıma şubede görev yapan Şef Bekir G. ’in rapor aldığı öğrenildi.

Haberin Özeti: Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı taşımalı Eğitim Şube Müdürlüğünde görev yapan Şube Müdürü Fehmi H. ve aynı şube müdürlüğünde Şef olarak görev yapan Bekir G. Taşımalı eğitim ihalelerinde yolsuzluk ve haksızlık yaptıkları iddiası ile haklarında suç duyurusunda bulunuldu.

İlk olarak 2004 yılında başlatılan bir uygulama ile kırsal mahallelerde ikamet eden öğrenciler taşıma sitemi merkezde eğitim verilmeye başlanmıştı.

Öğrencilerin taşınması ile ilgili olarak il ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı olarak ilk önce şeflik daha sonra ise şube müdürlükleri kuruldu.

Her yılın eğitim ve öğretim yıllı öncesi taşımalı şube müdürlüğü ihale usulü ile öğrencileri taşıyacak araçların alımını yapıyor.