Anahtar Kelimeler: Taşıma sorunu Meclis’

Taşıma sorunu Meclis’te

Taşıma sorunu Meclis’te

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer Fekeli kamyoncuların sıkıntısını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme taşıdı.

Geçtiğimiz günlerde Feke ilçesinde çıkartılan cam madeninin taşınması işinin ilçe dışında başka bir firmaya verilmesi ile birlikte Fekeli kamyoncular eylem yaparak maden yolunu trafiğe kapatmışlardı. Konu ile ilgili olarak gözaltına alınan ve ifadesi alınan şahıslar olmuştu.

Feke’de yaşanan bu sorunun ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Orhan Sümer konuyu meclis gündemine taşıdı. Orhan Sümer ayda 30 bin ton cam madeninin çıkarıldığını ifade ederek, çıkarılan cam madenindeki ekonominin Feke’ye hiçbir yararının olmadığını belirtti.

Orhan Sümer mecliste yaptığı konuşmada; "Feke ilçesi Adana'nın en küçük ilçelerinden biri olup, kendi yağı ile kavruluyor. Ilçede cam madeni çıkartılan bir bölge bulunmaktadır. Bölge halkı madenden çıkartılan yükün taşımacılığını ve nakliyesini sağlayarak geçimini sağlıyor. Bunun  içinde Feke'de kamyoncu kooperatifi kurulmuş. Tek istedikleri ülkenin içindeki bulunduğu bu ekonomik zorlukta kendi emeklileri ile iş yapabilmek. Feke ilçesinde ayda yaklaşık 30000 ton maden taşımacılığı gerçekleştiriyor ancak hemşerilerimize bir kuruş faydası yok. Çünkü, taşımacılık işleri vatandaşların kurduğu kooperatife değil haksız rekabet sonucu dışarıdan bir firmaya verilmiş. Hemşerimizin talebi; en azından bir bölüm madenin taşımacılığının kendi kooperatiflerine verilmesi. Bu konuyla ilgili çözüm bekliyorlar” ifadelerini kullandı.