Taşıma Şubeye Yargı Yolu

Taşıma Şubeye Yargı Yolu

Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı taşımalı Eğitim Şube Müdürlüğünde görev yapan Şube Müdürü Fehmi H. ve aynı şube müdürlüğünde Şef olarak görev yapan Bekir G. Taşımalı eğitim ihalelerinde yolsuzluk ve haksızlık yaptıkları iddiası ile haklarında su

İlk olarak 2004 yılında başlatılan bir uygulama ile kırsal mahallelerde ikamet eden öğrenciler taşıma sitemi merkezde eğitim verilmeye başlanmıştı.

Öğrencilerin taşınması ile ilgili olarak il ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı olarak ilk önce şeflik daha sonra ise şube müdürlükleri kuruldu.

Her yılın eğitim ve öğretim yıllı öncesi taşımalı şube müdürlüğü ihale usulü ile öğrencileri taşıyacak araçların alımını yapıyor.

“Yolsuzluk ve Haksızlık Var”

İlçemizde bu yıl yapılan taşımalı eğitim ihalelerine yolsuzluk karıştığı iddiası ile Mahmut Atakan ve Şahin Karaoğlu  isimli taşımacılar taşımalı Eğitim Şube Müdürü Fehmi H. ve aynı şubede şef olarak görev yapan Bekir G. hakkında Kozan Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundular.

Karaoğlu ve Atakan Cumhuriyet Savcılığına sundukları suç duyurusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait ve kesinlikle vatandaşın elinde bulunmayacak özel evrakların vatandaşın elinde gezdiğini iddia etiler.

Ayrıca şikayet dilekçesinde şu iddialar ortaya atıldı.

“ Taşımalı Eğitim Şube Müdürü ve Şefi Kozan ve köyleri için yapılan taşımalı ihalelerine usulsüzlük ve çifte standart uygulamışlardır. 1: Taşımalı orta öğretim bilgi formu 2014-2015 askıya almadan 3. kişilere verilemez. Ancak söz konusu bilgi formu bazı ihaleye girecek taşıma işini yapacak. Kişilere el altından dağıtılmıştır. Bende bu forumların el altından dağıtıldığını tesadüfen bir taşımacından öğrendim. Ve aynı kişiden temin ettim. 2: Gedikli Köyü ve mahalleleri  23 öğrenci için 2 minibüs ister iken, Durmuşlu Köyü ve mahalleleri de bulunan 22 öğrenci için 1 otobüs istenmiştir. Bu açık aleni olarak yapılan hukuksuzluktur. Bu tip örnekleri listelerde bir çok bölgede uygulanmıştır. Bu şunun işaretidir. Şef ve Şube Müdürü ihaleyi kimlere vereceğini tayin etmiştir. “ dediler. Öte yandan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hiçbir suretle 3. kişilerde bulunması yasak olan evrak ve ek bilgilerin taşıma ihalesine girecek kişilerin ellerinde çarşaf çarşaf gezmesine akıl sır ermedi.

Sorumlu Gazetecilik Gereği Soruyoruz

1: Gizli evrak kim veya kimler tarafından taşımacılara ulaştırıldı?

2: Bu evrakların dışarı çıkmasında kim veya kimler suçlu?

3: Aynı sayıda öğrenci ve aynı mesafede yol uzaklığı olmasına rağmen çifte standart nasıl uygulanıyor?

4: Bu tip uygulamalar kimlere nasıl ve ne karşılığı yapılıyor?

5: İlgili kişilerin haksız kazanç elde ettiği iddiaları ne kadar doğru?

6: İlçe Milli Eğitim Müdürü Bu gelişmelerin neresinde?

Sorumlu gazetecilik gereği kamuoyu adına soruyoruz.