TEFECİLİK OPERASYONUNDA 25 GÖZALTI

TEFECİLİK OPERASYONUNDA 25 GÖZALTI

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü´nün ortaklaşa yaptığı operasyon sonucunda, tefecilik yaptığı iddiası ile gözaltına alınan 25 kişinin Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü´nde sorguları d

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı ekiplerin ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin Salı sabahı 06.30´da başlattığı şafak vakti operasyon ile Kozan´da tefecilik ve faizcilik yaptığı iddiasıyla 25 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan kişilerin evlerinde ve işyerlerinde arama yapılmış, post makinası, çek-senet kredi kartı ve vb. malzemelere de polis tarafından el konulmuştu.

Şafak vakti operasyon ile gözaltına alınan kişiler arasında siyaset, iş dünyası ve önde gelen esnafların da olduğu söyleniyor.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne getirilen 25 kişinin ifade süreci devam ediyor. Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü ifadelerin alınmasının uzun süreceği sebebiyle Cumhuriyet Savcılığı´ndan 4 günlük gözaltı süresi istediği belirtiliyor.

Ayrıca, Kozan´da vatandaşların dedikodu malzemesi yaptığı bu konu ile ilgili olarak onlarca kişinin gözaltında olduğu söyleniyor. Bu söylentilerin hepsi yalan. Şu anda Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü´nde sadece 25 kişi gözaltında. Ayrıca, 25 kişinin verdiği ifadelerden ve polisin yaptığı tespitlerden yola çıkılarak bazı kişilerin ifadesine başvuruluyor. Söylenildiği gibi 50-100 veya daha fazla kişinin gözaltında olduğu doğru değildir.

Gözaltında bulunan 25 kişinin işlemleri tamamlandıktan sonra Cuma günü adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Dosyada gizlilik kararı olması nedeniyle şahısların isimlerini yayınlayamıyoruz.