Tefecilik yaptığı iddiasıyla 8 kişi tutuklandı

Tefecilik yaptığı iddiasıyla 8 kişi tutuklandı

Kozan’da “Tefecilik Ve Yağma Suçları” işledikleri tespit edilen kişilere yönelik yapılan baskında gözaltına alınanrak mahkemeye çıkarılan zanlılardan 3'ü adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi,

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile Adana Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne bağlı ekipler Salı günü 06.30’da önceden tespit edilen adreslere eşzamanlı olarak baskın gerçekleştirdi. 21 şahsın yakalanmasına yönelik suç delillerinin elde edilmesinden sonra Adana il merkezinde 2 ikamete, Kozan'da 19 ikamete ve 10 işyeri olmak üzere toplam 31 ayrı adrese operasyon yapıldı. Yapılan baskınlarda toplam 13 şüpheli polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalanan şahıslar Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İşlemleri tamamlanan 13 kişiden 2’si savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken, diğer 11 kişi ise sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Savcı ifadesinden sonra tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen zanlılardan A.T., S.S. ve Y.D. adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, B.Ç., C.K., İ.D., M.K., M.Ö., M.B., M.D., R.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polis ev ve işyerlerinde yaptığı aramada;

4 adet ruhsatsız av tüfeği, 29 adet kartuş, 1 adet 9 mm çapında tabanca, 75 adet 9 mm fişek, 32 adet boş senet, 6 adet müştekilerin adına düzenlenmiş senet, 10 adet müştekilerin adına düzenlenmiş araç satış sözleşmesi, çok sayıda alacak kayıtlarının tutulduğu ajanda ve not defteri ele geçirmişti.