Anahtar Kelimeler: Uygulaması Sınıfta Kaldı

Tek Yön Uygulaması Sınıfta Kaldı

Tek Yön Uygulaması Sınıfta Kaldı

Geçtiğimiz aylarda Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda, Kozan´da bazı cadde ve sokaklarda tek yön uygulaması başlatılmıştı ancak başlatılan uygulamaya sürücüler ya alışamadı ya da denetimler eksik kalı

Geçtiğimiz aylarda Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda, Kozan´da bazı cadde ve sokaklarda tek yön uygulaması başlatılmıştı ancak başlatılan uygulamaya sürücüler ya alışamadı ya da denetimler eksik kalıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı´nca alınan karar doğrultusunda, Üstün Sokak, Andıl Caddesi, Emniyet Sokak, İlay Sokak ile bağlantı yollarında tek yön uygulaması hayata geçirilmişti. Ancak, uygulamanın başladığı günden bu yana sürücüler bu kuralı pek de umursamıyor. Eski düzen olduğu gibi devam ediyor. Uyan sürücü sayısı çok az.

Polis ekipleri zaman zaman uygulama yapsalar da bunun cezai işlemleri yetersiz bir kalıyor? Yoksa denetimlerin daha da mı arttırılması gerekiyor? sorusu akla geliyor.

Bazı sürücüler; ?Biz yıllardır Kozan´da yaşıyoruz. Böyle alıştık oraya konulan tabelaları dahi görmüyoruz. Çünkü, gözümüz buna alışmış. Ancak tek yöne ters girdiğimiz zaman aklımıza geliyor. Tersine girdikten sonra sonra da yapacak bir şey kalmıyor? diye konuştular.

Tek yön uygulamasında denetimlerin polis ve zabıta tarafından daha da artırılması gerekiyor. Oluşabilecek aksaklıklar nedeniyle bundan kimler sorumlu olacak? Yaşanan bu düzensizliğe son verilmesi gerekiyor. Bu konu ile ilgili yetkililerin bir an önce harekete geçerek uygulamanın daha sağlıklı bir şekilde yürütülmesi gerekiyor.