Anahtar Kelimeler: Tekrar kapatılacak ?

Tekrar kapatılacak mı?

Tekrar kapatılacak mı?

Yaklaşık 2 aydan bu yana alt ve üstyapı çalışmaları devam eden Aşağı Çarşı’da yeniden revizyon çalışmaları yapılıyor. Geçmişte tarihi dokunun ortaya çıkması için trafiğe kapatılan çarşının yeniden trafiğe kapatılması gündemde.

Kozan'ın tarihi dokularından biri olan Aşağı Çarşı’da yaklaşık 2 aydan bu yana Kozan Belediyesi ile ASKİ altyapı ve üst yapı çalışmaları sürdürüyor. Altyapı çalışmaları biten Aşağı Çarşı’da kaldırım ve taşlarla tarihi dokuya uygun yeniden yol yapımı çalışması sürdürülüyor. 2014 yılına kadar tarihi dokunun ortaya çıkması için trafiğe kapatılan yolun çalışmalar bittikten sonra yeniden trafiğe kapatılıp kapatılmayacağı merak konusu oldu. Esnaf, tedirgin bir şekilde bekleyişini sürdürürken Kozan Belediyesi'nden trafiğe kapatılıp kapatılmayacağı ile ilgili olarak herhangi bir açıklama gelmedi.

2014 yılında açılmıştı

Önceki dönemlerde belediye başkanlığı yapan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan Aşağı Çarşı’da dış cephe ve tarihi dokuya uygun yol çalışması yaptıktan sonra çarşının daha fazla turist çekebilmesi için trafiğe kapatılmasını sağlamıştı. Ancak, trafiğe kapatılan çarşının esnafı bu durumdan şikayetçi olmuş, Kazım Özgan 2014 yerel seçimlerini kaybettikten sonra belediye başkanı olan Musa Öztürk esnafın dediğini yerine getirmişti.

Özellikle, altyapı konusunda Aşağı Çarşı’da sorunlar yaşanırken, ASKİ altyapı çalışması yaparak çalışmalarını tamamladı. Kozan Belediyesi’de Aşağı Çarşı’nın tarihi dokusunu ortaya çıkarmak için hem kaldırım hem de Mustafa Kemal Sokak örneğinde olduğu gibi yolu taşlarla yeniden revize etmeye başladı. Çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanacağı kaydedilirken, tarihi çarşının yeniden trafiğe kapatılıp kapatılmayacağı konusu da yeniden gündeme geldi.

Esnaf kara kara düşünüyor

Aşağı Çarşı esnafı, çarşının tarihi bir dokuya sahip olduğunu, bu zenginliğin yapılan çalışmalarla ortaya çıktığını ifade ediyorlar. Ancak, trafiğe kapatılması halinde kendilerinin ekonomik anlamda zorluk çekeceklerini, bu konuda da böyle bir karar alınmaması yönünde belediye başkanına çağrıda bulundular. Belediye-esnaf işbirliği ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelebilecek Aşağı Çarşı’daki yol kapatma gündeminin ortadan kalkmasını talep eden esnaf, pandemi nedeniyle zor günler geçirdiklerini, çarşının trafiğe yaklaşık iki aydan bu yana kapalı olduğunu, bundan dahi çok olumsuz etkilendiklerini sözlerine eklediler.

Aşağı Çarşı’daki revize çalışmaları önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Şimdi hem vatandaş, hem de çarşı esnafı Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın yapacağı açıklamaya yöneldi.