Anahtar Kelimeler: TEMEL ATILDI BİTECEK

TEMEL ATILDI, 2023’de BİTECEK

TEMEL ATILDI, 2023’de BİTECEK

Kozan'ın yeni adliye sarayı binası inşaatı için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da katılımı ile temel atma töreni gerçekleştirildi.

28.000 metrekarelik alana yapılacak olan yeni adliye sarayı için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Kozan'a geldi. Bozdağ’ın ilk adresi kaymakamlık makamı oldu. Kaymakamlık makamında Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü’yü ziyaret eden Bozdağ, daha sonrasında AK Parti Kozan İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Bekir Bozdağ, AK Parti ile Türkiye'nin yerinde sayan değil, koşan bir ülke olduğunu dile getirdi.

Kozan'da yeni adliye sarayının temelini atacaklarını belirterek konuşmasına başlayan Bakan Bozdağ, tesisin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kozan'a yapılacak olan yeni adliyenin lojman ihtiyaçlarını da gidermek maksadı ile 30 yeni lojmanı da yapacaklarını sözlerine ekleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni lojmanların hakimlere, savcılara ve Kozan’a hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Adana'ya ve Kozan'a her alanda olduğu gibi adliye hizmetleri alanında da önemli yatırımlar yaptıklarını kaydeden Adalet Bakanı Bozdağ,

"Bir yandan Adana Adliyesi’ni, bir yandan Adana Bölge İdare Mahkemesi’ni, bir yandan diğer adli yatırımları kente kazandırarak Adanalıların ve Kozanlıların daha iyi ortamlarda adalet hizmeti almalarına ve onlara adalet hizmeti sunulmasına zemin hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bozdağ, sözlerine şu şekilde devam etti:

"2002'de sizlerin duası ve desteğiyle iktidara geldiğimiz günden bugüne gece gündüz demeden Kozan'ımıza, ülkemize kazandırmak için çalıştık, çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Hatırlarsanız, biz çökmüş, ekonomisi dibe kurmuş bir ülkeyi 'bizden 3 yıl bir şey istemeyin' diyerek milletimizin huzuruna çıktık, oy istedik. Sıkıntıyı biliyor, enkazın ancak 3 yıl içinde kaldırılacağını düşünüyor, milletimizi aldatmadan gerçeklerle yüzleşerek seçime gidiyorduk. 'Biz aldanan da olmayacağız, aldatan da olmayacağız. Bize yetkiyi verdiğinizde ülkemizi yeniden şaha kaldıran adımları atacağız ve birlikte koşacağız' dedik. O zaman Türkiye'nin içinde olduğu şartların, burada yaşayan pek çok hemşehrimiz yakın şahididir. Bize güvendiniz, iktidar ettiniz ve iş başına getirdiniz. Biz Türkiye'nin dört bir yanında eş zamanlı eser siyasetini hayata geçirdik. Bölünmüş yolları sadece Adana'da değil Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı başlattık. Yollar adeta yeniden şantiyeye döndü. Türkiye'nin illerini, ilçelerini yeniden birbirine bağlayan adımlar attık. Hızlı trende, kara trende, hava yollarında yine aynı şeyleri yaptık."

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, burada yaptığı konuşmada altılı masayı da sert bir dille eleştirdi. Altılı masanın henüz bir aday çıkarmadığına dikkat çeken Bekir Bozdağ, adayın niteliklerinin belli olduğunu ama kimin olacağı konusunda henüz bir açıklama yapamadıkları ifade etti.

Bekir Bozdoğ’ın konuşması öncesinde AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu birer konuşma gerçekleştirdiler.

Konuşmaların ardından Bekir Bozdağ, Ak Parti ilçe binasını ziyaret etti. Ziyaretinin ardından Kozan'a kazandırılan ve 28 dönüm üzerine yapılacak olan yeni adliye binasının temel atma törenine geçildi.

Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, bir konuşma gerçekleştirerek, eski Adalet Sarayı'nın tam dört katı büyüklüğünde yeni bir adalet sarayının Kozan'a kazandırıldığına dikkat çekerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı ve Adana Valisi Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu konuşmaların ardından Bekir bozdağ'da burada bir konuşma gerçekleştirdi.

Yeni adliye binasının Kozan’a ve Kozanlılara hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Yapılan konuşmaların ardından yeni adliye binasının temeli okunan dualarla atıldı.