Anahtar Kelimeler: TEMMUZ MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Kozan Belediyesi Temmuz Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nın 1. Oturumu gerçekleştirildi. 1. oturumda, 12 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Kozan Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Kozan Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Kazım Özgan başkanlığında gerçekleştirildi. İlk iki günden maddesi görüşüldükten sonra meclisi, meclis başkan vekili Mehmet Bozdoğan idare etti. Haziran ayı meclis toplantısında gündeme gelen “hesap haciz edilemez” maddesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’nda da belediye başkanının meclise iadesi ile yeniden geldi. Geçen ay Cumhur İttifakı tarafından reddedilen gündem maddesi görüşülmek üzere ilgili komisyonlara yeniden havale edildi.

“Belediye tarafından tahsis edilen vergi, resim ve harç gelirleri haczedilemez” şeklinde düzenlenen gündem maddesi;

 

Belediye Meclisimizin 01.06.2022 tarih ve 82 sayılı meclis kararıyla Plan ve Bütçe, Kanun ve Kararlar ve İmar Komisyonlarına havale edilen  5393 sayılı Belediye Kanununun 15/9'da 'Belediyenin proje karşılığı borçlanma yoluyla elde ettiği gelirleri şartlı bağışlar ve kamu hizmetlerinde kullanan malları ile Belediye tarafından tahsil edilen vergi, resim ve harç gelirleri haczedilemez.' şeklinde düzenlenmiştir. Kozan Belediye Başkanlığına ait Garanti Bankası Kozan Şubesinde bulunan 6297366 nolu hesabın vergi, resim, harç geliri olarak kullanılacağından haciz, bloke ve buna benzer bir tedbir konulamayacağı ile ilgili maddeyi Belediye Başkanı tekrar görüşülmek üzere itiraz ettiğinden, 5393 sayılı Belediye Kanununun 23. Maddesi gereği itiraz edilip meclise iade edilen kararın görüşülmesi”

maddesi yeniden ilglli komisyonlara gönderildi.           

 

 

 

 

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden belediye meclis eski üyelerinden Emin Yüce'nin adı da oturduğu sokağa verildi. Yüce olan sokak “Emin Yüce Sokak” olarak değiştirildi.

 Varsaklar Mahallesi'ne belediye tarafından yaptırılan parka Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Bolat'ın isminin verilmesine komisyonun aldığı kararla karar verildi.

 Hem Belediye Başkanı Kazım Özgan, hem de meclis üyeleri geçtiğimiz hafta içerisinde geçirdiği beyin kanaması sonucu ameliyata alınan ve geçtiğimiz Salı günü itibariyle tedbir amaçlı yeniden hastaneye kaldırılan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yusuf Eroğlu içinde acil şifalar temennilerinde bulundu.

Birinci oturumda 12 madde görüşülerek karara bağlantı. 3 günden dışı ve 2 günden maddesinin görüşülmesi için meclis Pazartesi günü saat 14.00'da yeniden toplanacak.