Toklu a.adaylığını açıkladı

Toklu a.adaylığını açıkladı

Avukat Orhan Toklu Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Parti binasında dün düzenlediği basın toplantısıyla aday adaylığını açıklayan Toklu “Ankara’da oturarak milletvekilliği yapılamaz” dedi.

Avukat Orhan Toklu Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Parti binasında dün düzenlediği basın toplantısıyla aday adaylığını açıklayan Toklu “Ankara’da oturarak milletvekilliği yapılamaz” dedi.  Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in 3 dönemdir Adana’ya bir şey kazandırmadığını vurguladı.

 

CHP’nin Aşağı Çarşı’daki yeni parti binasında coşkulu bir kalabalık eşliğinde aday adaylığı açıklamasını yapan Toklu: “Seçim startına girdik. Ülkemiz çok kritik bir seçim sürecine girdi. 7 Haziran seçimleri çok önemli. Şuan tepemizde bir AKP iktidarı var. Şuan ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlık sistemine odaklanmış durumda. Akp milletvekilleri ve yönetimi bunu açıkça dillendirmeye başladılar. Ak Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu, sosyal medya hesabından yaptığı yorumda “Osmanlı İmparatorluğu`nun 90 yıllık reklam arasının sona erdiğini” söyledi. Ülkemiz tarihinin en kritik seçimini yaşayacağız. Eğer AKP yeteri çoğunluğu sağlarca Cumhurbaşkanının yetkilerini artıracak. Şu anki Cumhurbaşkanı seçilmiş kral olacak. AKP’nin önünü kesecek CHP ve MHP partileri var. CHP olarak adaylarımızı ön seçimle belirlersek AKP’yi yıka biliriz benim buna inancım tam. Doğduğum, büyüdüğüm, suyunu içtiğim, ekmeğini yediğim Kozan’dan milletvekili aday adaylığımı açıklamak istedim. AKP’de emir komuta zinciri hakim. Tayyip Erdoğan şuna oy verin dediğinde veriyorlar. CHP’de demokrasi hakim. Ön seçimle belirlenecek adaylar en doğru isimler olacak. Vekiller bölgeye gelmiyor, halka iç içe değil diye şikâyet ediyoruz. Bunlar ortadan kalkacak. Tarım bitmiş durumda. Dış politika iflas etti. Bir tane dostumuz yok. 

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik 3 dönemdir Adana’ya bir şey kazandırmadı. Sadece göstermelik bir kültür sitesi yaptılar. Ankara’da oturarak milletvekilliği yapılamaz. AKP yolsuzluk dosyalarını halktan kaçırdı. Ama halkın gözünde hepsi mahkûm oldu. AKP hükümeti TSK’yı, Emniyeti ve yargıyı bitirdi” dedi.