Toprağa Saygı Yürüyüşü Düzenlendi

Toprağa Saygı Yürüyüşü Düzenlendi

Kozan Kent Konseyi, TEMA Vakfı Kozan Temsilciliği ve Eko Okullar işbirliği ile ‘Erozyonla Mücadele Haftası’ etkinlikleri kapsamında, doğal varlıkların korunması konusuna dikkati çekmek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla “Toprağa Saygı Yürüyüşü” düzenlend

Davul zurna eşliğinde Adnan Menderes Parkından başlayarak Saimbeyli Caddesi boyunca devam eden ve Türk Büyükleri Meydanında sona eren yürüyüşe Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, Kent Konseyi başkanı Ömer Faruk Kaymaz, TEMA Adana il Başkanı Halil Akyürek, Tema gönüllüleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşte öğrenciler ellerindeki dövizlerde doğaya ve toprağa sahip çıkılmasına dikkat çektiler.

Türk Büyükleri meydanında toplanan kalabalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal marşı okudu. Burada bir konuşma yapan TEMA Adana İl Başkanı Halil Akyürektoprağın kutsallığından bahsederek senede bir defa da olsa toprağa saygı göstermek gerektiğini ifade etti. Dünyanın her geçen gün açlık ve susuzluk girdabı içerisine girdiğini vurgulayan Akyürek konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Şu anda dünyanın çeşitli bölgelerinde su savaşları devam ediyor. Yavrularımızı gelecekte açlık ve susuzluk pençesinde ezdirmemek için bugün suyumuza ve toprağımıza sahip çıkmak zorundayız. Onlara bu bilinci vermezsek yarın bir şişe su için savaşmak zorunda kalacaklar. Cenabı Allah’ın bahşettiği 3 kaşık suyumuz var ama ona da göz diktiler. Geçen yıl İstanbul’ da düzenlenen su platformunda ‘su dünyanın ortak mirasıdır’ diyerek bizim suyumuza sahip çıkmaya çalışıyorlar. Sularımız şiddetle kuruyor. Akşehir Beyşehir gibi önemli göllerimiz kurudu. Yanan ormanlarımız yüzünden yağmurlar kesildi.”

Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz yaptığı konuşmada tehlikenin ne kadar büyük olduğuna dikkat çekmeye çalıştıklarını belirtti. Kaymaz yürüyüşe katkı sağlayan kamu kurumları, öğrenci ve vatandaşlara teşekkür etti.

Program sonunda Kozan Orman İşletmesi personelleri tarafından öğrencilere fidan dağıtıldı.