Tufanbeyli Belediyesi Şirket Çalışanlarına Rekor Zam! En Düşük İşçi Maaşı 36.000 TL'ye Ulaştı

Tufanbeyli Belediyesi Şirket Çalışanlarına Rekor Zam! En Düşük İşçi Maaşı 36.000 TL

Hizmet İş Sendikası ve Tufanbeyli Belediyesi Personel Şirketi arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı ve maaşlara %90 zam yapıldı. Bu zamla birlikte en düşük işçi maaşı 36.000 TL'ye yükseldi.

Hizmet-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bekir Hakan Durna, yapılan bu toplu iş sözleşmesinin Adana ve Türkiye'de rekor olduğunu ve diğer belediye başkanlarına da örnek olmasını temenni etti. Durna, 2018 yılında 696 sayılı KHK ile kadroya geçen kamu işçilerinin maaşlarının Tufanbeyli Belediyesi şirket işçilerinin maaşlarından çok daha yüksek olduğunu ve şirket işçilerinin 52 günlük ek ikramiyeden de mahrum bırakıldığını vurguladı. Durna, görev yaptığı süre boyunca her toplu sözleşmede rekor sayılabilecek ücretler vererek gündemden hiç düşmeyen Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü'ye işçiler ve sendika adına teşekkür etti.

Belediye Başkanı Remzi Ergü ise yaptığı konuşmada gece gündüz demeden bu ilçeye hizmet eden tüm işçilere hayırlı olsun diledi. Ergü, "Bugün burada 10 yıldır birlikte çalıştığımız kardeşlerimizin hakkını tabii ki parayla ödeyemeyiz ama Hizmetiş Sendikası ile Adana'da rekor sayılacak ücretlere imza attık. Herkese hayırlı olsun" dedi.