Anahtar Kelimeler: TUFANBEYLİ FASULYESİ TESCİLLENDİ

TUFANBEYLİ FASULYESİ TESCİLLENDİ

TUFANBEYLİ FASULYESİ TESCİLLENDİ

Kozan Ticaret Odası’nın büyük uğraşları ile Tufanbeyli fasulyesi coğrafi işaret tescil belgesi alındı.

Bölge ekonomisinin markalaşarak değer elde etmesi için uzun uğraşlar sonucu Kozan Ticaret Odası’nın uzun uğraşları sonucu Tufanbeyli fasulyesi coğrafi işaret tescil belgesi alındı. Yine Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa kandemir'in büyük destekleri ile Feke Tapan Bıçağı, Kozan Portakalı ve Kuytucak Narı’nın coğrafi işaret tescil belgesi alınmıştı.

Her ilçenin bir marka sloganı ile yola çıktığını kaydeden Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir: “Feke Tapan Bıçağı, Kozan Portakalı ve  Kuytucak Narı’ndan sonra lezzeti tüm ülkemize mal olmuş Tufanbeyli fasulyemizin hak ettiği marka değeri coğrafi işaret belgesi alındı. Tufanbeyli fasulyesi Türkiye markası olmuştur. Tufanbeyli’mize ve memleketimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Tufanbeyli ilçesinde yıl içerisinde binlerce dönüm araziye nohut ve beyaz fasulye ekimi gerçekleştiriliyor. Tufanbeyli'nin verimli topraklarında yetişen beyaz fasulye aroması ve bölgesel özellikleri ile lezzetinden söz ettiriyor. Alınan coğrafi işaret tescil belgesi ile markalaşan Tufanbeyli fasulyesinin katma değeri de arttı. Sırada Tufanbeyli nohutuna coğrafi işaret tescil belgesi alınmak için mücadele edildiği kaydedildi.