Anahtar Kelimeler: Tufanbeyli' ekonomik destek paketi

Tufanbeyli'de yeni ekonomik destek paketi

Tufanbeyli

Tufanbeyli Kaymakamlığı tarafından pandemi nedeniyle kapatılan veya işi azalan meslek gruplarına çeşitli miktarlarda her ay para yardımının yapılacağı belirtildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeni ile alınan tedbirler nedeniyle birçok kesim olumsuz etkilendi. Kimi işletmeler tamamen kapatılırken kimilerine de zaman kısıtlaması getirildi. Bundan dolayı birçok kişi olumsuz etkilendi. Tufanbeyli Kaymakamı Ömer Sevgili yaptığı açıklamada, pandemi nedeni ile getirilen kısıtlamalardan doğrudan etkilenen veya belli bir ekonomik gelirim altında olan kişilere yönelik her ay destek verileceğini ifade etti.

Ömer Sevgili yaptığı açıklamada hangi meslek gruplarını ve kimlere ne kadar yardım yapılacağını da açıkladı. Ömer Sevgili yaptığı açıklamada; “Kıymetli Tufanbeyli Hemşehrilerimiz; malum pandemi süreci kapsamında getirilen kısıtlamalar kapsamında doğrudan etkilenen ve belli bir ekonomik düzeyin altında geliri olan vatandaşlarımıza her ay ekonomik desteğimiz olacaktır. Bu kapsamda; Her ay,

* İşyeri kapanan Kahvehane, Kafe, bilardo salonu, internet kafe gibi işyeri sahiplerine 1000'er TL, Okullarımıza ara verilmesi sebebiyle Okul servis şoförlerimize 1000'er TL,

*İşyeri olmayıp daha önce İlçe merkezindeki pazarda araçlarıyla seyyar olarak satış yapan satıcılarımıza 1000'er TL,

*Lokantalarımıza yönelik kısıtlama kapsamında işlerini kaybeden veya ücretinde azalma meydana gelen usta, çırak vb. kişilere 400 veya 800'er TL desteğimiz olacaktır.

Ayrıca gözümüzden kaçan kişi ve kişiler olması halinde mutlaka bize iletilmesini sizden rica ediyorum. Her türlü fikir ve düşünceye açık olduğumuzu ifade etmek isterim. Tez zamanda bu veba hastalığından kurtulma dileğiyle. Allah'a emanet olun” ifadelerine yer verdi.