Anahtar Kelimeler: Tüfekli Konseyi’ başkanı seçildi

Tüfekli, Kent Konseyi’nin yeni başkanı seçildi

Tüfekli, Kent Konseyi’nin yeni başkanı seçildi

Kozan Kent Konseyi Başkanlığı’nı yapılan seçimle Şehir Planlamacısı Derya Tüfekli devraldı.

Kozan Kent Konseyi Başkanlığı’nı, 5 yıldan bu yana Ömer Faruk Kaymaz yürütüyordu. Şehrin gelişmesinde ve geliştirilmesinde, içinde barındırdığı komisyonlarca öncelikli sorunların ele alınarak çözüme kavuşturulması noktasında öncülük yapan Kozan Kent Konseyi'nde başkanlık değişimi bugün yapılan genel kurul toplantısı ile gerçekleşti. Yürütme Kurulu Üyeleri’nin ve Kent Konseyi Başkanı’nın seçimi yapıldı. Yeni dönemde Şehir Planlamacısı Derya Tüfekli, Kozan Kent Konseyi’nin başkanlığını yürütecek.

Kozan Belediyesi Millet Bahçesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Kent Konseyi Başkanlığı’na seçilen Derya Tüfekli; “Kent Konseyi Başkanlığı’nı çok kolay yapacağımı düşünüyorum. Çünkü, bugüne kadar büyük adımlar atılmış ve eski başkanlarımızın bana sürekli destek olacağını biliyorum” dedi.

Amaçlarının, tüm bilgilerin aktarıldığı bir köprü vazifesi görerek Kozan'ın gelişmesi, güzelleşmesi ve kalite kazanmasında farklı fikirlerin ortaya koyulması olduğunu vurgulayan Tüfekli; “Herkese kapımız açık olacak. Kozan'ın sahip olduğu konumun, bölgesinde merkez niteliğindeki karma nüfusunu unutmadan tarihi değerlerini koruyarak, denge kuran bir Kent Konseyi Başkanı olarak 6 yıllık belediye tecrübem, 2 yıllık özel sektör tecrübem ile şehir plancısı bilgi ve birikimimi de üzerine katarak, ilçemizin sahip olduğu tüm değerleri en güzel şekilde anlatmayı hedefliyorum. Yaşanabilir bir Kozan için Kent Konseyi’mizin sesini her türlü platforma taşıyacağız. Umuyorum ki, hep beraber azimle ,umutla ve işimizi severek oluşturacağımız çalışmalarla tüm bilgi ve birikimlerimizi somut projelerle hayata geçirilmesinde katkılarınızı hep beraber sunabiliriz. Şeçilmem de desteği olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kent Konseyi Genel Kurulu’nda eski başkan Süleyman Sezen, önceki başkan Ömer Faruk Kaymaz ve Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan birer konuşma gerçekleştirdiler.

Yapılan genel kurul ile Kozan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Derya Tüfekli  başkanlığında şu şekilde oluştu:

Ömer Faruk Kaymaz, Mustafa Sırkıntı, Derya Deniz, Mehmet Kurtaran, Ahmet Ünal, Serdar Gezer, Atalay Özer, Aslıhan Bozdoğan, Yasemin Köse, Emin Canbolat, Bünyamin Akbulut, Oğuz Cengiz, Umut Gül, Hayrullah Özdoğan, Yalçın Kara, Ahmet Biçer, Özgür Çoban, Ümit Özalp Kunt, Mustafa Kara, Bilal Özdemir, Bülent Tanrıverdi, Okan Akçalıoğlu, Bihter Zaimoğlu, Halil Akyürek, Serhan Gültekin, Hikmet Saygılı, Fatih Aydın, Talat Dağlı ve Abdurrahman Kütük.