Tarih: 11.03.2016 09:12

TÜRK EĞİTİM-SEN´ DEN KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Facebook Twitter Linked-in

Düzenlenen etkinliğe Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, Türkiye Kamu-Sen Adana 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse, Çevre ilçelerin Türk Eğitim-Sen İlçe  Temsilcileri, İlk-San Delegeleri ve sendika üyeleri katıldı.

Düzenlenen proğramda açılış konuşması yapan Türk Eğitim-Sen Kozan İlçe Temsilcisi Mürsel Yazıcı; ?Ülkemizin içinde bulunduğu elim durumdan dolayı proğramımızı eğlence yerine şehitlerimizi anmak ve onları yaad etmek üzere hazırladık. Türk Eğitim-Sen, ilkeli ve onurlu mücadelesinde merkezine devletin memurlarını, kamu çalışanlarını koymuştur. Bu bağlamda memurların haklarını savunmak adına en büyük mücadeleyi vermektedir. Bu mücadelede Türk Eğitim-Sen´ i yalnız bırakmayan değerli bayan üyelerine saygı ve sevgilerimi sunar, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutlarım? dedi.

Akabinde konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Adana 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse ise; ? Dünya kadınlar günü kutlu olsun. Kutlu olsun da sadece 8 Mart´ ta mı olsun? Bence sonsuza kadar olsun. Çünkü cennetini ayakların altına vererek değer verilen analarımız, bacılarımız, kızlarımız, evlatlarımız bu memleketin varlık sebepleridir, geleceğimizdir. Dolayısıyla buraya gelen ve gelemeyen tüm hanımefendilerin günlerini kutluyorum. Değerli hanımefendiler, bizler sendikacıyız, hep birlikte çalışıyoruz, karı koca çalışanlar bunun çilesini bilir. Çalışma hayatımız o kadar zor ki dayanıp çalışan bir kadının penceresinden baktığımızda, evin işleri, çocuklar, ana, baba, işyerinde çalışan bir insanı düşünün. 24 saat boyunca emekli oluncaya kadar çalışan ve üstüne üstelik te ikinci sınıf muamelesi gören, darp edilen, hor görülen, kurumlarda çalışırken şiddete maruz kalan insanlarımızdır. Memlekette aile bakanlığı kurulmuş ama aile darmadağın olmuştur. Biri Diyarbakır´da, Biri İstanbul´da çocuklarda ortada kalmıştır. Bunun için Türk Eğitim-Sen olarak bu âmânda da bu mücadeleyi veren milli bir kuruluş olarak sizlere hizmet etmeyi kendimize şiar ettik? dedi.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Kozan Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Zehra Çiçekli yaptı. Çiçekli yaptığı konuşmada ise; kadınların öneminden ve kadınların uğradığı şiddetten bahsetti. Çiçekli konuşmasını şöyle devam ettirdi: ?Kadın demek, öncelikle, dokuz ay karnında, canının içinde başka bir can taşıyandır. Kadın demek, canının içindeki varlığı zedelemeden, düşürmeden taşımak için bin mücadele verip, zamanı geldiğinde onu dünyaya, tarifsiz acılara rağmen büyük bir cesaretle doğurandır. Kadın demek, az pişen aşını, bereketiyle taşırandır. Kadın demek, sabaha kadar çocuklarını kontrol etmekten, çoğu geceler uykusuz kalandır. Kadın demek, işten eve gelmesine rağmen, hiç yorulmamış gibi tekrar mesaiye başlayandır. Kadın demek, şehirde, köyde her yerde güçlü olmak demektir. Kadın demek, en büyük kavgalarda bile, çocukları geldiğinde ortamı çaktırmadan yumuşatan ve evini şölene dönüştürendir. Kadın demek, yüzünün acılı tarafını hep gizleyendir. Mutsuz zamanlarında bile mutlu gibi görünendir. Çocukları için çırpınan, onlar için her türlü fedakârlıklara katlanandır. Kadın demek iffetiyle, onuruyla, sabrıyla hayata meydan okuyandır. Kadın demek, Tarihindeki kadınların vatanı uğruna savaştıklarını bilen ve gerekirse bugün yine kendi canını esirgemeden vatanına feda edendir. Ve kadın bu vatan uğruna nice oğullar yetiştirendir. Kadın demek, Aslında ?HAYAT? demektir? dedi.

Son olarak ta konuşmacı olarak Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz davet edildi. Şenöz konuşmasında; ? Tüm katılımcı bayan arkadaşlarımın, meslektaşlarımın dünya kadınlar gününü canı yürekten kutluyorum. Bayanlarımız bizlerin için çok kutsal varlıklardır. Onlar bizlere peygamber emanetidir. Bayanlarımıza şiddet ve benzeri gibi bu tür olaylara maruz bırakırken bunu düşünerek hareket etmeliyiz. Kamil Başkanın da dediği gibi bizler kendimizi sizlerin yardımcısı olmak içi şiar ettik etmeye de devam edeceğiz. Tekrardan hepinizin dünya kadınlar günü kutlu olsun derken Kozan Belediye Başkanımız Musa Öztürk´ ünde sizlere selamını iletmek isterim. Oda tüm bayanlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyor? dedi.

Düzenlenen proğram daha sonra slayt gösteri Kur´ an-ı Kerim okunması ve ikramlardan sonra sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —