TÜRK BAYRAĞI AÇARAK “ADALET” İSTEDİLER

TÜRK BAYRAĞI AÇARAK “ADALET” İSTEDİLER

Kozan'da, Uzman Çavuş Hamza Yılmaz'ın hayatını kaybettiği kazada ailesi adalet arıyor. Baba Yılmaz, sürücünün serbest kalmasına tepki göstererek, tutuklanmasını talep etti.

Kozan’da, 5 Eylül’de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Uzman Çavuş Hamza Yılmaz’ın ailesi adalet arıyor. Kozan Çevre Yolu üzerinde motosikletiyle otomobile çarpışması sonucu yaşamını yitiren Yılmaz’ın babası, kazanın meydana geldiği yerde Türk bayrağı açarak sürücünün serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Baba Adem Yılmaz, oğluna çarpan otomobil sürücüsünün serbest kalmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Bu bir kaza değil, cinayet. Sürücü, şeker hastalığı raporu olduğunu iddia ederek dışarıda geziyor, ancak bu bahaneyle serbest bırakılması doğru değil. Oğlumun hayalleri vardı, adalet istiyoruz" dedi.

Kaza ve Tutuklama Tepkisi

Kozan Çevre Yolu üzerinde bulunan üniversite kavşağında meydana gelen kazada, Uzman Çavuş Hamza Yılmaz (25) kullandığı motosiklet ile İ.U. yönetimindeki otomobil çarpıştı. Kazada, izne gelen Yılmaz, ağır yaralandı ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Baba Adem Yılmaz, sürücünün tutuklanmaması üzerine adalet talebini yineleyerek, "Oğlum 25 yaşındaydı, hayalleri vardı. Şeker hastalığı bahane olmamalı. Cumhurbaşkanına ve Adalet Bakanı’na sesleniyorum, bu durum canımızı yakıyor" dedi.

Avukat: "Haksız Yargılama Var"

Ailenin avukatı Gamze Demir ise, kazanın meydana geldiği yerde hiçbir önlem alınmadığını ve bu bölgenin sık sık kazalarla anıldığını belirtti. Avukat Demir, “Soruşturmanın gizliliği nedeniyle detayları paylaşamıyoruz ancak sürücünün tutuksuz yargılanmasına tepki gösteriyoruz. Şeker hastalığı beyanıyla verilen savunma, tutuksuz yargılamayı haklı çıkarmaz. Biz bu aşamada hakkımızı aramaktayız ve tahkikat sürecini yakından takip edeceğiz” dedi.

Aile Yakınlarının Tepkisi

Kazada hayatını kaybeden Yılmaz’ın aile yakınları da sürücünün serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Adem Demir, “2005 yılında yine bir yakınım aynı şekilde vefat etti. O kazada da karşı taraf yüzde 80 kusurlu olmasına rağmen ceza almadı. Bu ülkede adalet istiyoruz, hataların cezası olmalı ki başka kazalar yaşanmasın" ifadelerini kullandı. 

Teyze Hatice Bulduk ise, gözyaşları içinde adalet çağrısı yaparak, "Benim kuzum toprağın altında nefes alamazken, o sürücü serbest dolaşmamalı. Bu kabul edilemez. Adalet Bakanımıza sesleniyoruz; bu ölüm yolunda kaç kişi ölecek?" dedi.

Adalet Talepleri Sürüyor

Aile, kaç kişinin daha aynı yerde hayatını kaybetmesi gerektiğini sorarak, kazanın meydana geldiği kavşağın düzeltilmesini talep etti. Kazanın yaşandığı yere Türk bayrağı açarak adalet talebinde bulunan aile, gözyaşlarıyla olay yerinden ayrıldı.

Sürücü İsa Uzun ifadesinde, motosikleti gördüğünü ancak kavşağa yaklaşmadan karşıya geçebileceğini düşündüğünü belirterek, motosikletin hızlı olduğunu düşündüğünü söyledi.