Anahtar Kelimeler: DÜNYASI ŞENLİĞİ COŞKUYLA KUTLANDI

TÜRK DÜNYASI ŞENLİĞİ COŞKUYLA KUTLANDI

TÜRK DÜNYASI ŞENLİĞİ COŞKUYLA KUTLANDI

Kozan Yusuf Baysal Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü'nün ve Kozan protokolünün katılımıyla okul bahçesinde 3 Mayıs Türk Dünyası Şenliği düzenledi.

Bahar şenliği havasında geçen şenlikte Türk geleneklerine uygun olarak Şenlik Ağası seçimi de gerçekleştirildi. Okulun yapılmasında destek sunan Yusuf Baysal'ın torunu Harun Abdullah Baysal "Şenlik Ağası" seçildi.

Okul Müdürü Hüseyin Şimşek yaptığı açıklamada, "Türklerde her toy ve şenliğin sembolik bir ağası olur. Okulumuzun yapılmasında destek sunan Yusuf Baysal ailesine böyle bir teklif sunduk. Onlar da bu teklifi kabul ederek şenlik masraflarını üstlenerek bize destek oldular. Her sene gerçekleştireceğimiz bu şenliğimizde okul mezunlarımız başta olmak üzere Kozanımızın değerli iş adamlarına teklif sunacağız." dedi.

Okul Müdür Yardımcısı Okan Arık ise, "Beş bin yıllık Türk tarihinin değerlerini yaşatmak ve gelecek nesillere ulaştırmak için bu tarz faaliyetleri sürekli olarak yapacağız ve gençlerimizi bilinçlendirmek için daha çok çalışacağız." dedi.

Mehter takımı ve Türk Devletleri Bayrak Gösterisi ile başlayan şenlikte; Özbek pilavı dağıtımı, demir dövme, şenlik ateşinden atlama, Dede Korkut'un ad vermesi ve duası, şenlik oyunları, güreş ve bilek güreşi gösterisi ve çeşitli oyunlar yer aldı.