Anahtar Kelimeler: Eğitim-' irade tepkisi

Türk Eğitim-Sen'de irade tepkisi

Türk Eğitim-Sen

Türk Eğitim-Sen üyesi bazı öğretmenlerin sendikadan istifa etmesi gündeme bomba gibi oturdu.

Türk Eğitim-Sen geçmiş yıllarda Adana'da yetkili sendika olma özelliğine sahipti. Zamanla üye düşüklüğü nedeni ile yetkili sendika olmaktan çıktı. Buna rağmen üye sayısı hala yüksek olan Türk Eğitim-Sen'de bu günlerde bazı üyelerin istifaları gündeme bomba gibi düştü. Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan üyeler istifa ettiklerini ifade ettiler.

Edinilen bilgilere göre; Türk Eğitim-Sen genel merkezi tarafından belirlenen kişinin seçime gitmesine karar verildi. Bu da üyeler arasında tepkiye neden oldu. Üyeler kendi seçme ve seçilme haklarının elinden alındığını düşünerek istifa ettiklerini dile getirdiler.

16 Ekim'de Türk Eğitim-Sen Adana başkanlığının seçimi yapılacaktı. Seçim için birkaç tane adayın olması sendika içerisinde bazı karışıklıklara neden oldu. Türk Eğitim-Sen genel merkezi de bu karışıklığın önüne geçmek için karar alarak Adana ilinde tek liste ile seçime gidileceğini açıkladı.

Yapılan açıklamanın ardından sendikada bazı istifalarda ard arda geldi. Kozan'da yaklaşık 500 üyesi bulunan Türk Eğitim-Sen'de tam sayısı belli olmayan kişilerin istifa ettiği öğrenildi. İstifa edenlerin yerine de yeni üye kayıtlarının yapıldığı ulaşılan bilgiler arasında. Türk Eğitim-Sen üyeliğinden istifa eden kişilerin uzun yıllardan bu yana aynı sendika içerisinde görev yapması ve kendi iradelerine karşı çıkılmasından dolayı istifa etmeleri olayın ciddiyetini ortaya koyuyor. Üyeler eskiden olduğu gibi delege seçimlerinin yapılmasını ve daha sonrasında sendika başkan seçiminin yapılmasını istiyorlar.

 14 Kasım tarihinde Adana'da seçim yapılacak. Genel merkezin belirlemiş olduğu aday seçime gidecek. Ya mevcut başkan ile ya da genel merkezin belirlediği başkan ile tek liste gidilecek seçimler sonrasında ilçe temsilcilikleri de yeniden gözden geçirilecek.

Kozan'da Türk Eğitim-Sen Temsilciliği’ni Mustafa Kara yürütüyor. Mustafa Kara'nın da temsilcilik görevinde kalıp kalmayacağı Adana seçimlerinin ardından belli olacak.