Türk Eğitim Sen Doğa Yürüyüşünde Basınla Bir Araya Geldi

Türk Eğitim Sen Doğa Yürüyüşünde Basınla Bir Araya Geldi

Türk Eğitim Sen Kozan İlçe Temsilciliği basınla “Sağlık İçin Doğa Yürüyüşü” proğramı çerçevesinde kahvaltıda bir araya geldi.

Türk Eğitim Sen Kozan İlçe Temsilciliği basınla “Sağlık İçin Doğa Yürüyüşü” proğramı çerçevesinde kahvaltıda bir araya geldi. Yürüyüş sonrası bir basın açıklaması yayınlayan Türk Eğitim sen Kozan İlçe Temsilcisi Mürsel Yazıcı açıklamasında basına teşekkür ederken şunları dile getirdi.
“SAĞLIK İÇİN DOĞA YÜRÜYÜŞÜ”
“Sayın basın mensupları bir etkinlik sonrası sizlerle bir kahvaltı yapalım istedik, programa hoş geldiniz.
“Sağlık İçin Doğa Yürüyüşü” etkinliğini yaklaşık üç haftadır yapıyoruz. Amacımız yürüyüş yapan insanları doğayla buluşturarak spora ve yürüyüşe farklı bir güzellik katabilmektir. Bu etkinliği her cumartesi sabah 06.30’da Muhsin Yazıcı oğlu Parkı’da buluşup beşerli gruplar halinde etkinlik alanına hareket ediyor ve etkinlik sonrası aynı şekilde tekrar dönüyoruz. Arabası olmayan katılımcılar grup yöneticisi tarafından yönlendirilerek ekinlik alanına ulaşması sağlanmaktadır.”dedi.
“KOZAN’DA DA MOBBİNG RAHATSIZ EDİYOR”
Türk Eğitim Sen Kozan İlçe Temsilcisi Mürsel YAZICI,”Her yıl 24 Kasım dolayısıyla yaptığımız Öğretmenler Günü anketinde “Size göre Türkiye için en büyük tehdit nedir?” sorusuna ankete katılanların on öğretmenden beşi adam kayırmacılık ve her 100 öğretmenden 70’i de mobbing cevabını vermiştir. İdareci atamasında mobbing,stajerlik kaldırılmasında mobbing,norm fazlası uygulamasında mobbing,tayin istenecek mobbing ve MTSK’da mobbing bu kadar baskı altına alınan öğretmenler derste yasalar önünde bütün vatandaşların eşitliğinden, haktan hukuktan ve objektiflikten nasıl söz edecekler.Nitekim Kozan’da değerlendirilen ve başarısız bulunan idarecilerden mahkemeye başvuranlar mahkemece haklı bulunmuş ancak yeniden değerlendirmede yine aynı yanlış yapılmıştır.Adalete olan güven her geçen gün azalmaktadır.İnşallah adalete olan bu güven bitmeden tazelenir.”dedi.
“BİZ ANLATACAĞIZ, UYUYANLARI BİZ UYANDIRACAĞIZ.”
Türk Eğitim Sen Kozan İlçe Temsilcisi Mürsel YAZICI,“AKP, 7 Haziran seçimlerinde Anayasa’yı değiştirme gücüne erişmesi halinde, devlet memurunu tanımlayan tek madde olan 128. Maddeyi değiştirerek, devlet memuru kavramını tamamen kaldırarak, iş güvencesiz bir çalışan modeli icat edecektir.
Bunun gerçekleşmesi halinde hem memurlarımız hem de çocuklarımızın taşeron bir sisteme mahkûm olacaktır. Yılllardır anlatmaya çalıştığımız bu tuzak, ne öğretmenlerimiz ne de diğer memurlarımız tarafından yeterince anlaşılmamıştır. Bu nedenle biz anlatacağız, uyuyanları uyandıracağız.
Çünkü bu konu ilk olarak 15 Nisan 2003’te son olarak 1 Şubat 2015’te olmak üzere değişik platformlarda 9 defa dile getirilmiştir.
Özellikle 17 Aralık’tan sonra çıkan yasa ve yönetmelikler devlet memurlarını iş güvencesiz bırakmaya yönelik olarak çıkarıldı. En son çıkan torba yasada emniyet görevlileri ve Daire Başkanı ve üstü görevlilerin iş güvencesi yargı hakkı ellerinden alınmak istendi. Türkiye Kamu Sen buna itiraz etti, tepkimiz üzerinde tasarıyı daraltarak kanunlaştırdılar. Anayasa Mahkemesi de zaten 97. Maddeyi yani bu maddeyi iptal etti. “Devlet memurunun iş güvencesiyle oynamak ateşle oynamaktır” genel seçimler geliyor, 2 milyon 600 bin kamu çalışanı iradesini ortaya koyarken iş güvencesini göz önünde bulundurmalı diyor onlara şimdiden teşekkür ediyorum.”dedi.
“NÖBET TUTMUYORUZ”
Türk Eğitim Sen Kozan İlçe Temsilcisi Mürsel YAZICI,”Nöbet konusunu 19.Milli Eğitim Şurası’na taşıyarak; şurada nöbet görevinin ücretlendirilmesinin kabul edilmesine katkı sağladık.
Ancak bugüne kadar konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığınca bir çalışma başlatılmamıştır. Bu nedenle Türk Eğitim Sen Yönetim Kurulunca sorunun daha hızlı çözüme kavuşabilmesi adına 2014-2015 öğretim yılı II. Döneminden itibaren MEB’e bağlı tüm okul ve kurumlarda her ayın ilk haftasında (9-10-11-12-13 Şubat, 2-3-4-5-6 Mart, 6-7-8-9-10 Nisan, 4-5-6-7-8 Mayıs, 1-2-3-4-5 Haziran) “Nöbet Tutmama” eylemi yapılmasına karar verilmiştir.
Nöbet eylemine katılacak üyelerimizin eylem öncesi okul müdürlüklerine nöbet tutmayacakları hususunda dilekçe vermesi de önem arz etmektedir. Söz konusu dilekçe örneği  hazırlanarak; Genel Merkezimizin sitesinde  sunulmuştur.”dedi.
“EK ZAM TALEBİMİZDE ISRARLIYIZ”
Türk Eğitim Sen Kozan İlçe Temsilcisi Mürsel YAZICI,” Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi’nin yapmış olduğu 2015 Ocak ayına ait asgari geçim endeksine göre çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 2.046,48 TL. Dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi ise 4.149,69 Lira olarak belirlendi.
Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin ortalama gıda ve barınma harcamaları toplamı ise 2015 yılı Ocak ayında 1.611,23 Lira olarak tahmin edildi.
4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması toplamı ise 985,53 TL oldu.
Araştırmada,  bir memurun ortalama maaşının %70,12’sini yalnızca gıda ve barınma harcamalarına ayırmak zorunda kaldığı ortaya çıktı.
Ocak ayına ait asgari geçim sonuçları bu yılın ne kadar zor geçeceğinin de sinyalini vermektedir.  Defalarca uyarmamıza rağmen ek zam talebimizi görmezden gelen yetkililer ise kamu çalışanlarını dar boğaza sürüklüyor. Türkiye Kamu-Sen’in Aralık ayı içerisinde yaptığı ek zam eyleminde talep ettiği %12 zam oranının ne kadar haklı ve bilimsel verilerle hesaplandığı bir kez daha kanıtlanmıştır.
Kamu çalışanları ve emekliler 7 Haziran seçimlerinde hak kayıplarını mutlaka hesaba katacaklardır. Bu adaletsizlikler giderilmeli memura ve emekliye ek zam yapılarak, gelir adil dağıtılmalı ve çalışan kesime hak ettikleri ücret verilmelidir.
Bu bakımdan bir kez daha yarınlara daha güvenle bakabilmek, ülkemizin geleceğine ışık tutmak ve kamu görevlilerimizin haklarının gasp edilmesi değil geliştirilmesi için tüm memurlarımızı Konfederasyonumuz çatısı altında mücadeleye davet ediyor, iş güvencelerine sahip çıkmaları noktasında hayati bir uyarıda bulunuyorum.” dedi.