TÜRKİYE İLETİŞİM MODELİNİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

TÜRKİYE İLETİŞİM MODELİNİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü Yerel Medya Buluşmaları -2022 "Dezenformasyonla Nasıl Mücadele Edilir?" Paneli düzenledi.



Deneyimli Gazeteci-Yazar Ekrem Kızıltaş’ın Moderatörlüğünü  yaptığı Panele Konuşmacı olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Ali İmran Turgut, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş ve Daily Sabah Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Çelik katıldı.
Yerel medya buluşmaları kapsamında yapılan panel de Adana Bölge Müdürü Ali İmran Turgut’un açılış konuşmasını yapmasıyla başladı.
TÜRKİYE İLETİŞİM MODELİNİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ
İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Ali İmran Turgut;’’ Kamuoyunun dünya ülke ve bölge gündemiyle ilgili gerçek bilgilere erişiminde önemli aktörlerden biri medya sektörü ve Basın mensuplarıdır. Hakikatin temsilcisi olan gazeteciler ve Basın mensupları sağlıklı ve güvenilir haberlerle demokrasiyi güçlendirmekte ve hayati bir fonksiyon icra etmektedir.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği üzere Türkiye yüzyılı iletişimin de yüzyılı olacaktır. İletişim Başkanı Sayın Prof. Dr. Fahrettin Altun beyinde öncülüğünde Türkiye markasını güçlendirmek hedefiyle yola çıkan İletişim Başkanlığı Türkiye’nin küresel çapta yürüttüğü barışçıl ve sürdürülebilir politikalarla daha güzel bir gelecek inşasına iletişim boyutunda katkı sağlamak üzere var gücüyle çakışmaktadır. Türkiye iletişim modelini hep birlikte inşa edeceğiz. Türkiye markası çok kıymetli ve önemlidir. Yeni yüzyıl sizlerle Türkiye yüzyılı olacaktır.’’ Dedi.
‘’ÖZGÜR, GÜÇLÜ, ÇOK SESLİ, NİTELİKLİ VE HAKKANİYETLİ MEDYA ‘’
Konuşmasının devamında Bölge Müdürü Turgut: ’’Demokrasinin önemli sütunlarından biri de özgür, güçlü, çok sesli, nitelikli ve hakkaniyetli bir medya olduğuna işaret eden İletişim Başkanımız Sayın Prof. Dr. Fahrettin Altun Bey bu bağlamda Dezenformasyonla Mücadele Merkezimizi kurarak hayata geçirmiştir. Göstermiş olduğunuz hassasiyet ve özveri her zaman şükranla anılacaktır. Bu vesile ile sizleri yüksek saygı ve sevgiyle selamlıyorum.’’ Dedi.
TÜRKİYE’NİN DEZENFORMASYON KONUSUNDA EN ÇOK MAĞDUR OLAN
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının Bölge Müdürlüğü'nün bulunduğu 9 ilde yerel medya ile ilgili toplantılar düzenlediklerini dile getiren Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş: "Dezenformasyon konusunda yerel medyaya son gelişmeleri, neler olup bittiğini, buna karşı neler yapılabileceğini, yanlış bilginin doğrusuna nasıl ulaşabileceklerin örnekler vererek bilgilendiriyoruz. Asıl amaç Türkiye'nin dezenformasyon konusunda en çok mağdur olan ülkelerden birisi olduğu gerçeğinden hareketle medyayla, internet siteleriyle, sosyal medyayla uğraşanlara, ülkenin bizim olduğunu, hangi siyasi görüşle olursa olsun herkesin ülkenin menfaatlerini, varlığını, birliğini esas alması gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz.’’ Dedi. 
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, panelde, dezenformasyon ile nasıl mücadele edileceğine dair kamuoyu, medya, özel sektör ve üniversiteler ile bir araya gelip daha sık konuşulması gerektiğini dile getirdi. Panelde Daily Sabah Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Çelik’in konuşmasıyla son buldu.
Konuşmacılar ve konukların günün anısına toplu resimlenmesiyle sona erdi.
T.C. Cumhurbaşkanlığı T.C. İletişim Başkanlığı #ProfDrFahrettinAltun  #EkremKiziltas #idrisKardas #MehmetCelik #AliİmranTurgut