Anahtar Kelimeler: Türkiye’ milyon Kozan’ fidan dikildi

Türkiye’de 11 milyon, Kozan’da 46 bin fidan dikildi

Türkiye’de 11 milyon, Kozan’da 46 bin fidan dikildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde “Bugün Fidan Yarın Nefes” projesi kapsamında, Türkiye genelinde bugün 11 milyon fidan toprakla buluştu. Kozan'da 6 ayrı noktada 46 bin fidan top

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, 11 milyon fidan, tüm Türkiye genelinde 81 il 2023 ayrı noktada yoprakla buluştu. Kozan'daki program, Kozan Meslek Yüksek Okulu yerleşkesinde gerçekleştirildi. Programa; Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Adem Saygıcak, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, Kozan İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak, siyasi parti ve STK temsilcileri, kurum müdürleri, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.Saat 11.11’de tüm Türkiye'de aynı anda başlatılan fidan dikim programını, 1 dakikalık saygı duruşu akabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Orman İşletme Müdürü Veysel Önen; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılığını artırmak amacıyla, eş zamanlı 11 milyon fidan toprakla buluşturuluyor. Burada 400, Kozan genelinde 6 ayrı noktada 46 bin fidanı dikimi yapılacak” dedi.

Kozan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Saliha Kırıcı; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı ağaçlandırma seferberliğine Kozan Meslek Yüksekokulu olarak küçük de olsa katkıda bulunduysak çok mutluyuz. Canlıların geleceği için ormanlarımız çok önemli. Başlatılan seferberlikle ağaçlandırmaların yapılmasından dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yayınladığı genelge ile 11 Kasım “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak ilan edildi. 81 ilde 2023 ayrı noktada gerçekleştirilen 11 milyon fidan dikimi ile de dünya Guinness Rekorlar Kitabı'na tüm Türkiye olarak girmiş olduk.

Yüksekokul bahçesinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler tarafından şiirler okunarak, folklor gösterisi gerçekleştirildi.

Fidan dikim etkinliğinde konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil; “Türkiye'de 11 milyon tüm Kozan'da 46 bin fidan toprakla buluşuyor. Bundan sonra da dikimlerimiz devam edecektir. Bu kapsamda Denetimli Serbestlik Müdürlüğü hükümlülülerimizden 10 ve Açık Cezaevi Hükümlülülerimizden 10 kişi bu etkinliğe iştirak etmiştir. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Fidan dikim etkinliğinde öğrenciler, öğretmenler ve programa katılan davetliler kazma ve kürekleri  alarak küçük fidanları toprakla buluşturdular.