Anahtar Kelimeler: UĞURLAR OLSUN ŞEHİDİM

UĞURLAR OLSUN ŞEHİDİM

UĞURLAR OLSUN ŞEHİDİM

Hakkâri´nin Çukurca İlçesi Dağlıca mevkiinde arama tarama faaliyetlerinde bulunurken kayalıklardan düşerek Şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Yusuf Demiryürek memleketi Kozan´a bağlı Özbaşı mahallesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkâri´nin Çukurca İlçesi Dağlıca mevkiinde arama tarama faaliyetlerinde bulunurken kayalıklardan düşerek Şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Yusuf Demiryürek memleketi Kozan´a bağlı Özbaşı mahallesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin cenazesi Hakkâri´den hava yolu ile Adana´ya getirildi. Sabah saatlerinde de Kozan Devlet Hastanesi morguna konuldu. Şehidin cenazesi öğle saatlerinde morgdan alınarak Özbaşı köyüne doğru yola çıktı.

Helallik Alındı

Özbaşı mahallesinde bulunan baba ocağına getirilen cenaze gözyaşları arasında karşılandı. Anne Zeynep ve baba Yaşar Demiryürek´ten helallik istendi. Ardından da dua edildi.

Halası ve Ablası tabuta sarıldı

Baba ocağında helallik alındıktan sonra şehidimizin cenazesi köy camisine getirildi. Burada şehidin halası olduğu öğrenilen Zeynep Akıllıoğlu ve ablası Fatma Avcı tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldular. Şehidin halası sık sık şehadet getirerek gözyaşı döktü. Şehidin ailesinin bu acısına yürekler dayanmadı.

Tabut Başında Bekleyen Askerde Gözyaşını Tutamadı

Cenaze namazının kılınacağı alanda tabut başında saygı duruşunda bulunan asker gözyaşlarını tutamadı. Askerin gözyaşlarını Çiçek Hoca lakaplı emekli öğretmen Kerem Gümüşsoy sildi. Asker daha fazla dayanamayınca diğer arkadaşları ile yer değiştirdi.

Dualarla Uğurlandı

Şehidimizin cenaze namazı kılındıktan sonra tören mangası şehidin cenazesini yaklaşık 150 metre taşıdı. Daha sonra vatandaşlarda şehidin tabutunu omuzlara alarak dualarla salavatlarla köy mezarlığına götürdüler. Defin işlemi tamamlandıktan sonra tören mangası 3 el saygı atışında bulundu.

Evin En küçük Evladıydı

Çukurca ilçesi Dağlıca mevkiinde bölücü terör örgütü PKK´ya yönelik operasyon kapsamında arama ve tarama çalışması yaparken kayalıklardan düşerek şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Yusuf Demiryürek henüz 21 yaşında idi. Zeynep ve Yaşar Demiryürek çiftinin en küçük evladıydı. Henüz evlenmemişti. Bir ablası ve birde abisi bulunuyor.

Tören sonrası askeri tören mangası, mezarlıktan araçlarına kadar yaklaşık 150 metre "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Her şehit gökyüzünde bir melektir" şeklinde tempo tutarak yürüyüş yaptı.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili ve MKYK üyesi Tamer Dağlı, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Adana İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ile siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.