Anahtar Kelimeler: Uğurlar Olsun Şehidim

Uğurlar Olsun Şehidim

Uğurlar Olsun Şehidim

Irak´ın kuzeyindeki Basyan ve Avaşin bölgelerinde oluşturulan üs bölgelerin yol yapım faaliyetleri sırasında PKK´lı teröristlerin kalleş saldırısı sonucu şehit olan Uzman ÇavuşTayfur Uluçay Yukarıkeçili köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

Irak´ın kuzeyindeki Basyan ve Avaşin bölgelerinde oluşturulan üs bölgelerin yol yapım faaliyetleri sırasında PKK´lı teröristlerin kalleş saldırısı sonucu şehit olan Uzman ÇavuşTayfur Uluçay Yukarıkeçili köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari´nin Şemdinli ilçesinin karşısında, sınırın diğer tarafında bulunan Basyan ve Avaşin bölgelerinde oluşturulan askeri üs bölgelerin yol yapım çalışması sırasında bir grup PKK´lı terörist tarafından yapılan saldırıda Kozan´a bağlı Yukarıkeçili Köyü´nden İstikam Uzman Çavuşlar Tayfur Uluçay (29) ve Giresun´lu Hakan Ergin şehit oldu. Şehitlerimiz için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı´nda tören düzenlendi. Burada düzenlenen törenin ardından şehitlerimizin cenazesi helikopterle önce Van´a, oradan da uçakla Adana ve Giresun´a gönderildi.

Kozanlı şehidimizin cenazesini Şakirpaşa Havalimanı´nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve çok sayıda bürokratla beraber şehidin annesi Sultan, babası Kemal ve kız kardeşi karşıladı. Adana Şakirpaşa Havalimanı´na getirilen şehidimizin cenazesini silah arkadaşları omuzlarına alarak askeri araca taşıdı.

Şehidimizin anne ve babası ayakta durmakta zorluk çekti. Şehidin babasına Mahmut Demirtaş, annesine ise Jülide Sarıeroğlu destek oldu. kız kardeşi ise uzun süre gözyaşı döktü.

Şehidimizin annesi Sultan Uluçay; ?Neredesin yavrum, geldin mi? diyerek ağıt yaktı.

Şehit Uzman Çavuş Tayfur Uluçay´ın Türk Bayrağı´na sarılı cenazesi karayolu ile Kozan´a bağlı yukarıkeçili Köyü´ne götürüldü.

Şehidimizin cenazesi ilk olarak baba ocağına getirildi. Burada ailesinden, yakınlarından ve sevdiklerinden helallik istendi. Ardından şehidimizin cenazesi köy mezarlığına götürüldü. Burada cenaze töreni düzenlendi. Şehidimiz okunan dualarla getirilen tekbirlerle gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidimizin cenaze törenine Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Kozan İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çoban, Garnizon Komutanı Ahmet Eroğlu, üst düzey askeri erkan ve yüzlerce vatandaş katıldı.

/resimler/2018-6/3/1759546707551.jpg/resimler/2018-6/3/1800509678245.jpg