Üniversite öğrencileri, köy okullarına teknoloji ışığı tutuyor

Üniversite öğrencileri, köy okullarına teknoloji ışığı tutuyor

Kozan ilçesinde, Kozan Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı bölümü öğrencileri, gönüllülük çalışmaları çerçevesinde teknolojinin ulaşamadığı köy okullarında robotik kodlama dersleri vermeye başladı.

Bu inisiyatif, teknoloji eğitimine erişim konusunda eşitsizliği azaltmayı ve öğrencilerin dijital becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

Gönüllü eğitmen Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Adnan Gökten, öğrencilerle birlikte köy okulundaki öğrencilere teknolojiyi kullanarak robotik kodlamanın temellerini öğrettiler. 6 hafta boyunca süren derslerde, öğrenciler robotik kodlamanın temel kavramlarını, temel komutlarını ve robotların nasıl programlandığını öğrendiler.

Derslere katılan öğrenciler, teknolojiyle tanışmaktan ve robotik kodlamayı öğrenmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Öğrenciler, derslerin kendileri için çok faydalı olduğunu ve teknolojiyi daha iyi anlamalarına yardımcı olduğunu ifade ettiler.

Dr. Adnan Gökten yaptığı açıklamada, “Teknoloji çağında yaşadığımız bu günlerde, her çocuğun teknolojiye erişimi olmalı. Bu sebeple, biz de öğrencilerimizle birlikte gönüllü olarak köy okullarında robotik kodlama dersleri düzenleyerek, bu değerli bilgiye erişimlerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu girişim, öğrenciler arasında heyecan oluştururken, köy okullarındaki öğrenciler de teknolojiyle daha yakından tanışma fırsatı buluyorlar. Öğrenciler, kodlama becerilerini geliştirerek yaratıcılıklarını keşfederken aynı zamanda problem çözme ve işbirliği yetenekleri de güçlendiriyorlar” dedi.

Kozan Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı bölümü öğrencileri, bu girişimi önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi planlıyorlar.