ÜNKA Kozan Sağlam Adımlar İle İleri

ÜNKA Kozan Sağlam Adımlar İle İleri

Gıda sektöründe faaliyetini sürdüren Kozan´ın yerli üretici firması ÜNKA pazarını her geçen gün 1 adım daha ileriye götürüyor.

K.Ekspres- Gıda sektöründe faaliyetini sürdüren Kozan´ın yerli üretici firması ÜNKA pazarını her geçen gün 1 adım daha ileriye götürüyor.

Daha önceleri iç piyasanın yanısıra Irak başta olmak üzere Suriye ve komşu ülkelere helva, tahin, pekmez, nar ekşisi, limon sosu ve çeşitleri ihraç eden Kozan´ın yerli firması ihracat ağını genişletiyor.

ÜNKA yaptığı anlaşmalar sonrası Hollanda, Almanya, Fransa, Belçika ve Tüm Ortadoğu´ya ürünlerini ulaştıracak.

Konya merkezli Gültekin Gıda ile 50 tırlık anlaşma sağlayan firmanin başarısı göz kamaştırmaya yetti.

Konya merkezli Gültekin Gıda İthalat ve İhracat A.Ş´nin Sahibi Mustafa Gültekin yaptığı açıklamada: ? Hollanda, Almanya, Fransa ve Belçika´ya ihracat yapıyoruz. Konya merkezinden sonra 2. ana merkezimiz Hollanda´dır. Hollanda´da Gültekin B.V (A.Ş) adında firmamız var. Avrupa´daki 350 çalışanımızla iş yapıyoruz.

İlk kez Kozan´a geldik ve gördük. Yerinde inceleme yaptık. Ünka Kozan´da Avrupa standartlarına uygun çok kaliteli ürünler üretiliyor. Ürünlerden pek memnun kaldık.

Ünka Kozan Gıda ile hemen anlaşma yaptık. Allah izin verirse buradan büyük ölçekli ticaret yapmayı hedefliyoruz? dedi.

KONYA VE HOLLANDA MERKEZLİ FİRMAYLA İLK YILDA 50 TIRLIK ANLAŞMA YAPILDI

Kozan´dan helva, tahin, pekmez, nar ekşisi, limon sosu ve çeşitleri ihraç ediliyor. Hollanda-Türkiye arasındaki gerginlikle ilgili sorularımızı da yanıtlayan ihracatçı firmanın sahibi Mustafa Gültekin ? Bizim ticari olarak hiçbir sıkıntımız yok. Olmadı. Çok şükür. Ülkelerarası gerginliğin de bir an önce bitmesini temenni ediyoruz? dedi.

 Firma sahibi Kozan´ı çok beğendiğini, Ahmet Ünüvar ve Osman Ünüvar kardeşleri sıcakkanlı ve misafirperver bulduğunu söyledi.

Gültekin ? Gelecek yıl da Kozan´a uğramayı düşünüyorum. Ortalama Kozan´dan yıllık 50 tırlık bir anlaşma imzaladık. Bunu daha da arttıracağız ve Kozan ürünlerini tüm Avrupa´ya yaymayı hedefliyorum? dedi.

Genç Osman Ünüvar ile Ahmet Ünüvar kardeşler ise ? Tüm Ortadoğu´ya ( Irak, Suriye, İran, Suudi Arabistan, İsrail, Dubai, Mısır, Ürdün, Yemen, Lübnan, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri), AB ülkelerine ürünlerimizi pazarlıyoruz. Kalitemizden kesinlikle ödün vermiyoruz. Her geçen gün satış rakamlarımız artıyor. Ürün yelpazemiz genişliyor, çeşitleniyor. Güzel Kozan´ımıza artı değer katmaya devam ediyoruz. Kozan´daki diğer firmaların da yurtdışına ihracat yapmak için açılmalarını tavsiye ediyoruz. Deneyim ve tecrübelerimizi aktarmaya hazırız. İhracat yapmak isteyenlere yardımcı olabiliriz? şeklinde konuştular.