Üretici ve Yetiştiricilere Bilgi Akışı

Üretici ve Yetiştiricilere Bilgi Akışı

Kozan Ticaret Borsası´nın ev sahipliğinde Adana İl Tarım Müdürlüğü tarafından çiftçilere kırsal kalkınma ve gübreleme konularının ele alındığı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

K.Ekspres- Kozan Ticaret Borsasının daveti üzerine Kozan Ticaret Borsası toplantı salonunda çiftçiler ile buluşan Adana İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, çiftçilere Kırsal Kalkınma ve Nitratlı gübrelerin kullanımı hakkında bir konferans gerçekleştirildi.

Konferansın açılışında konuşsan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yağan konuşmasında İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü´nün isteklerini kırmayarak gerçekleştirdiği konferans için teşekkür etti.

Yaklaşık olarak 1 saat sahnede kalan Müdür Tekin ise kırsal kalkınma destekleri başta olmak üzere bölge çiftçisinin bilinçli gübre kullanımına davet ederek, doğru gübrelemenin tekniklerini anlattı.

?Kozan´dan daha çok proje hazırlayıp bizlere sunulmasını istiyoruz. Dünya tarım ve hayvancılık alanında projeler bazında ilerlerken, ülke olarak bu ilerlemeye yetişmeyi hedefliyoruz. Bu şu demektir. Hayvancılık ve tarım yapan kişiler, projelerini hayata geçirmesi gerekiyor.?/resimler/2017-2/10/1045153188328.jpg

Ayrıca Tekin, yatırım beklediğini, bölgede yer fıstığının üretiminin Adana´da yapıldığını, fabrika olmadığı için Osmaniye fıstığı olarak anıldığını söyledi. Bölgemizde fıstık fabrikası ve süt tozu fabrikası kurulması gerektiğini dile getirdi. Tarım konulu yarışmada Türkiye üçüncüsü alan Kozanlı öğrenciyi ödüllendirdi.

Toplantının ardından Başkan Yağan,  İl Müdürü Muhammet Ali Tekin ve ekibine teşekkür etti.