Uyuşturucu ve Fuhuş Merkezi Eğitim Merkezine Dönüşsün

Uyuşturucu ve Fuhuş Merkezi Eğitim Merkezine Dönüşsün

Gazetemizin 31 Temmuz´da gündeme taşıdığımız Toki İş Merkezinin içler acısı hali karşısında haberi okuyan birçok okurumuz tarafından farklı fikirler ortaya atıldı.

Gazetemizin 31 Temmuz´da gündeme taşıdığımız Toki İş Merkezinin içler acısı hali karşısında haberi okuyan birçok okurumuz tarafından farklı fikirler ortaya atıldı.

Milli servetin içerisinde bulunduğu duruma tepki gösteren onlarca okurumuz, milli serveti lütfen çürütmeyin yorumunu yaptılar.

Bilindiği üzere 2007 yılında Çanaklı Toki Konutları içerisinde kurulan iş merkezi atıl durumda bırakılmış, atıl durumda bulunan iş merkezi alkol, bally, uyuşturucu ve kadın ticareti alanında kullanılan bir alan haline getirilmişti.

Duyarlı vatandaşların şikâyeti ile harekete geçen haber merkezimiz Toki İş merkezinin içler acısı halini gündeme taşımıştı.

Haberin yayınlanmasının ardından gazetemiz okurlarından farklı fikir ve projeler gelmeye başladı. Yetkililere seslenen Emekli Hikmet Şahin ? Bu milli servet eğitim yuvası haline getirilebilinir? diyerek mantıklı ve farklı bir proje sundu.

Şahin? 30 yıllık devlet memurluğumun ardından emekli odum. Sürekli olarak gazetenizi takip ediyorum. Gazetenizin dünkü manşetinden dolayı çok etkilendim. Habere konu olan mekânı giderek yerinde gördüm.

Kozan Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile mahalle aralarında 10 larca dikiş nakış kursları açılıyor. Çanaklı, Varsaklar ve Şevkiye Mahallelerinde bu tip en az 10 kurs bulunmaktadır. Bu kursların tamamı bu merkezde toplana bilir.

Bu üç mahallenin kursları burada çok rahat bir eğitim alma imkânı bulabilirler. Ayrıca kursa katılanların bir arada olmaları kendilerini sosyalleştirmede büyük katkı sağlar.

Bu güzelim bina bu proje ile kurtarıla bilinir. Düşüncesine sahibim yetkililer bence değerlendirmelidirler. Mahalle arasında binlerce lira kira bedeli ödenerek eğitime uygun olmayan binalara devletimiz para veriyor. Bu tip eğitime uygun olmayan alanların yerine eğitime çok uygun ve müsait bir alan olan Toki İş merkezi değerlendirilmeli bu proje uygulanırsa devletin cebinden çıkan para çıkmayacak. Ayrıca çürümeye terk edilen, içerisinde birçok kötülük barındıran binada kurtulmuş olacak? dedi.

Birçok fikir ortaya atılırken, okurumuz Hikmet  Şahin´in fikrini kamuoyu ve yetkililerle paylaşıyoruz. Şimdi yetkililerden gelecek cevaba dönmüş durumda bekliyoruz.

/resimler/2018-8/2/1124057297523.jpg