UYUŞTURUCU, SİLAH VE SUÇLULARA GEÇİT YOK!

UYUŞTURUCU, SİLAH VE SUÇLULARA GEÇİT YOK!

Kozan’da, 33 noktada yapılan denetimlerde uyuşturucu, ruhsatsız silahlar ele geçirildi, trafik ihlalleri nedeniyle araçlar trafikten men edildi ve çeşitli suçlardan 5 kişi gözaltına alındı.

14 Eylül 2024 ile 21 Ekim 2024 tarihleri arasında Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında çeşitli suç ve ihlallere yönelik denetimler yapıldı.

Kozan’da gerçekleştirilen “Güven Uygulamaları” çerçevesinde, şok uygulamalarla 33 farklı noktada toplam 289 emniyet personeliyle denetimler gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ve 19 adet fişek ele geçirilirken, 8 araca modifiye işleminden dolayı ceza kesildi. Ayrıca 30 motosiklet sürücüsüne çeşitli maddelerden idari para cezası uygulandı. Denetimler sonucunda 11 araç ve 1 motosiklet trafikten men edildi.

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda, toplam 29.62 gram uyuşturucu madde ve 293 adet uyuşturucu/uyarıcı madde ele geçirildi. Uyuşturucu madde satıcısı olduğu tespit edilen 2 kişi gözaltına alındı.

Ayrıca, trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan 1 şahıs, hırsızlık suçundan 1 şahıs ve basit yaralama suçundan 1 şahıs gözaltına alınarak, adli mercilere sevk edildi ve tutuklandı.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçe genelinde vatandaşların huzur ve güvenliği için çalışmalarına aralıksız devam edeceğini belirtti.



Anahtar Kelimeler: UYUŞTURUCU SİLAH SUÇLULARA GEÇİT !