UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIK SUÇLARINDAN 9 TUTUKLAMA

UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIK SUÇLARINDAN 9 TUTUKLAMA

Kozan’da 16-23 Eylül arasında yapılan denetimlerde, 1 ruhsatsız tabanca, 5 fişek, 107 sentetik hap ele geçirildi. 2 uyuşturucu satıcısı ve çeşitli suçlardan aranan 7 kişi tutuklandı.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 16 Eylül 2024 ile 23 Eylül 2024 tarihleri arasında ilçede güvenlik ve asayişi sağlamak amacıyla yoğun bir çalışma yürüttü. Bu süre zarfında yapılan şok uygulamalarda 284 emniyet personelinin görev aldığı denetimlerde, 33 farklı noktada kontroller gerçekleştirildi. Denetimlerde 1 adet ruhsatsız tabanca ve 5 adet fişek ele geçirilirken, modifiye edilmiş 11 araca işlem yapıldı. Ayrıca 58 motosiklet sürücüsüne çeşitli maddelerden idari para cezası kesildi ve 14 araç ile 6 motosiklet trafikten men edildi.
Uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda 107 adet sentetik ecza hap ele geçirildi. Uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 2 şahıs gözaltına alınarak çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
Çeşitli suçlardan aranan kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda da sonuç alındı. Dolandırıcılık suçundan hakkında 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı. Görevli memura mukavemet, kasten yaralama ve mala zarar verme suçlarından aranan bir diğer şahıs da gözaltına alındı. Ayrıca görevli memura mukavemet, hakaret ve mala zarar verme suçlarından aranan bir şahıs da tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Orman alanlarının işgali ve ormandan faydalanma suçundan 2 yıl 1 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişi yakalanarak adli mercilere sevk edildi. Uyuşturucu ticareti suçundan hakkında 14 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs ile aynı suçtan 2 yıl 6 ay hapis cezası olan bir başka kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün son bir hafta içerisinde gerçekleştirdiği bu başarılı operasyonlar sonucunda, ilçede huzur ve güvenin sağlanması yönünde önemli adımlar atılmış oldu.