Anahtar Kelimeler: Uyuşturucuya Geçit

Uyuşturucuya Geçit Yok

Uyuşturucuya Geçit Yok

İlçemizde polisin ve Jandarmanın gerçekleştirdiği operasyonlar ile uyuşturucuya geçit verilmiyor.

K.Ekspres- Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığının 1 yıl içerisinde gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda toplam 105 kg kubar esrar ele geçirilirken, 55.749 kök hint keneviri de imha edildi. Polis ekipleri şehir merkezinde satışı yapılmak istenen uyuşturucu hap, eroin ve kubar esrar satıcılarına ve kullanıcılarına yönelik sürekli olarak operasyonlar düzenlerken, jandarma ekipleri ise hint keneviri yetiştiren zehir tacirlerine yönelik istihbari çalışma ve operasyonlarına aralıksız devam ediyor.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk sahası içerisinde 1 yılda toplam 60 kg satışa hazır kubar esrar ele geçirilirken olaylar ile ilgili olarak toplam 29 kişi tutuklandı.

Uyuşturucu Nedeni İle 4 Kişi Öldü

Operasyonların aralıksız devam edeceğinin sinyalini veren Kozan İlçe Emniyet Müdürü Serkan Üzülmez ? Zehir tacirleri ile olan mücadelemiz 24 saat aralıksız devam edecek? dedi.

Kozan Ekspres Gazetesine bir dizi açıklamalarda bulunan Kozan İlçe Emniyet Müdürü Serkan Üzülmez 1 yıl içerisinde uyuşturucu ile mücadele rakamlarını açıkladı.

Üzülmez ? Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyetini sürdüren Asayiş Büro Amirliği ekiplerimiz uyuşturucu madde üreten, satan ve kullananlara yönelik çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Sorumluluk sahamız içerisinde 1 yıllık zaman diliminde toplam 60 kg kubar esrar, 40.13 gr eroin 134 adet uyuşturucu sentetik hap ele geçirilirken, 783 kök dişi hint kenevir´ ride imha edildi. Olaylar ile ilgili olarak toplam 53kişiye adli işlem uygulanmış. Adliyeye çıkarılan 53 kişiden 29´zu tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

İlçemiz genelinde toplam 4 kişi ise uyuşturucu madde kullanımı  şüphesi ile hayatını kaybetmiştir.

Elbette uyuşturucu ile mücadele etmemizde vatandaşlarımıza büyük sorumluluklar düşmektedir. Uyuşturucu sattığından, kullandığından şüphelendiğiniz kişileri mutlak suretle bizlere bildirsinler. Unutmasınlar ki kendilerininde çocukları var. Bizler 24 saat mesai kavramıyla uyuşturucu ile mücadeleye devam ediyoruz. Neslimizi yok eden uyuşturucuya hayır? dedi.

54 bin 966 adet Kök Hint Keneviri Ele Geçirildi

Kozan İlçe Jandarma Bölük Komutanlığının 1 yıl içerisinde sürdürdüğü operasyon ve alınan neticeler hakkında bilgi aktaran Bölük Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Ahmet Eroğlu ise yaptığı bilgilendirme açıklamasında sorumluluk sahaları içerisinde 1 yılda toplam 54.966 bin dişi hint kenevirinin imha edildiğini açıkladı.

Kırsal sahalarda satışından daha çok üretiminin yapıldığına dikkat çeken Eroğlu gazetemize yaptığı açıklamada ? Jandarmanın sorumluluk sahası içerisinde kalan bölgelerde daha çok yetiştirilmek istenen uyuşturucu maddesine yönelik çalışmalarımıza Adana İl Jandarma Komutanlığı ile birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde sonuçlar alıyoruz.

Bölgemizde ekimi yapılan dişi hint kenevirlerin yetiştirildiği alanları istihbari çalışmalar ile tespit eden ekiplerimiz başarılı operasyonlara imza atıyorlar. 1 yıl içersinde 54 bin 966 adet hint keneviri ele geçirilirken, içime hazır olarak toplam 45 kg kubar esrar ele geçirildi. Olaylar ile ilgili olarak toplam 15 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen 15 kişide 4 tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yapılan açıklamalar neticesinde 1 yılda ilçemiz sorumluluk sahası içerisinde 55 bin 749 adet hint keneviri imha edildi. 105 kg içime hazır kubar esrar ele geçirildi. 40.13 gr eroin maddesi yakalandı. 134 adet sentetik uyuşturucu hap bulundu. Madde bağımlısı 4 kişi yaşamını yitirdi. 33 kişide tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Haber: Hüseyin Erciyes