Tarih: 07.09.2024 13:36

UZMAN ÇAVUŞA SON VEDA

Facebook Twitter Linked-in

Kozan'da Batı Geçiş Çevre Yolu Kozan Meslek Yüksekokulu kavşağında otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Uzman Çavuş Hamza Yılmaz (25), doğup büyüdüğü Kozan'a bağlı Örendere Mahallesi'ndeki mezarlığa askeri törenle defnedildi.

 

Kaza, Perşembe gecesi Batı Geçiş Çevre Yolu Kozan Meslek Yüksekokulu kavşağında meydana geldi. İsa Uzun'un kullandığı 01 RM 929 plakalı otomobil ile Mersin Erdemli'de dört yıldır görev yapan ve izin için memleketi Kozan'a gelen Uzman Çavuş Hamza Yılmaz'ın kullandığı 01 ASD 287 plakalı motosiklet çarpıştı. Kazada ağır yaralanan Yılmaz, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

 

Adana Adli Tıp Kurumu'ndan alınan Uzman Çavuş Hamza Yılmaz'ın cenazesi, Kozan'a bağlı Köseli Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Burada alınan helalliğin ardından Yılmaz'ın cenazesi, öğle namazını müteakip Örendere Mezarlığı'na götürüldü. Cenaze namazını Kozan İlçe Müftüsü Mustafa Kaya kıldırdı. Uzman çavuşun cenazesi, silah arkadaşlarının omzunda son yolculuğuna uğurlandı.

 

Beş kardeşten biri olan Hamza Yılmaz'ın annesi Leyla Yılmaz ve babası Adem Yılmaz, cenaze töreninde gözyaşlarına hakim olamadı ve ayakta durmakta güçlük çekti. Cenaze törenine Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Kozan İlçe Jandarma Komutanı Nuh Anacık, Kozan İlçe Emniyet Müdür Vekili Zinnuri Karatekin, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —