Vali Demirtaş Tufanbeyli´de Okul Açılışı Yaptı

Vali Demirtaş Tufanbeyli´de Okul Açılışı Yaptı

Vali Mahmut Demirtaş, Enerjisa Üretim tarafından desteklenerek Sabancı Vakfınca inşa edilen Enerjisa Tufanbeyli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılış törenine katıldı.

Vali Mahmut Demirtaş, Enerjisa Üretim tarafından desteklenerek Sabancı Vakfınca inşa edilen Enerjisa Tufanbeyli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılış törenine katıldı.

Törene Vali Demirtaş´ın yanı sıra Tufanbeyli Kaymakamı Ferhat Atar, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Enerjisa Üretim Termik Santrallerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İhsan Erbil Bayçöl, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan programda, Enerjisa Üretim Termik Santrallerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İhsan Erbil Bayçöl, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan ve Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü´den sonra bir konuşma gerçekleştiren Vali Demirtaş, okulun Tufanbeyli ilçesine hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.

Sabancı ailesinin geçmişten bugüne Adana sanayisine, iş dünyasına ve istihdama sağladıkları katkı başta olmak üzere; Adana´nın eğitim, kültür ve sosyal hayatına da dokunan önemli çalışmalara imza attığını dile getiren Vali Demirtaş,  ?´Buradan ilimizde gerçekleştirdikleri her bir faaliyetten ötürü Sabancı ailesine bir kez daha teşekkür ediyorum.Dün olduğu gibi önümüzdeki dönemde de Sabancı ailesinin elinin Adana´nın üzerinde olacağına, yeni yatırımlarla ilimizi buluşturacaklarına ve hemşehrilerimize yeni iş ve aş kapıları açmak suretiyle istihdam değerlerimize artı değer katacaklarına da yürekten inanıyorum.´´ dedi.

İnsanımızın Hayatını Kolaylaştıracak, Refah Seviyesini Yükseltecek Çalışmaları

Yapmaya Devam Edeceğiz

Geleceğin teminatı gençlerin daha nezih, daha modern ve çağın gerektirdiği ortamlarokuyabilmeleri amacıyla, eğitim altyapısını geliştirmeye yönelik çalışmaları il genelinde aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Vali Demirtaş, ?´Bu bağlamda geride bıraktığımız son 16 yılda, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da çok ciddi yatırımları Tufanbeyli ile buluşturduk. Bu dönemde Enerjisa Tufanbeyli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de dahil olmak üzere yaklaşık 30 milyon TL yatırım bedelli, derslik, pansiyon, spor salonu ve atölyelerin bulunduğu eğitim yatırımlarını Tufanbeylili hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Bu meyanda önümüzdeki dönemde de insanımızın hayatını kolaylaştıracak, refah seviyesini yükseltecek çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki Tufanbeylili hemşehrilerimiz de yapılan bu kamu yatırımları ile Enerjisa´nın gerçekleştirdiği devasa yatırımlara kayıtsız kalmayacak ve Tufanbeyli´nin çehresini değiştiren tüm projelere sonuna kadar sahip çıkacaklardır.´´ dedi.

/resimler/2018-10/4/0912218673511.jpg

Mesleki ve Teknik Eğitim, Memleketimizin İstiklal ve İstikbal Meselesidir

?´Eğitim alanında bugün dünyanın yükselen değeri, hiç kuşkusuz uygulamaya dayalı eğitimdir.´´ diyen Vali Demirtaş konuşmasının devamında,  ?´Hem teorik hem de pratik eğitimin verildiği mesleki ve teknik eğitim kurumlarımız ise, dünyanın öncelik verdiği bu istikamette, iş dünyamıza nitelikli eleman yetiştiren kurumlar olarak karşımızda durmaktadır. Mesleki ve Teknik Eğitim, memleketimizin istiklal ve istikbal meselesidir. Önünde 2023, 2053 ve 2071 hedefleri olan ülkemizin, bu hedefleri gerçekleştirmek için nitelikli insan gücüne olan ihtiyacının karşılanması bu kurumlarımızdan geçmektedir. O sebeple planlamalarımızı buna göre yapmalı, evlatlarımızı mesleki ve teknik eğitim alma yönünde özendirmeli, teşvik etmeliyiz.´´ ifadelerine yer verdi.

Valilik olarak mesleki ve teknik eğitimi desteklemeye devam edeceklerini belirten Vali Demirtaş, ?´Kamu-özel sektör kentimizin tüm aktörleriyle el ele vererek ilimizin mesleki ve teknik eğitim göstergelerini daha üst seviyelere çıkaracağız. Nihayetinde ilimizin ihtiyaç duyduğu teknik eleman ihtiyacını bu kurumlarımızdan karşılayacak, istihdama katkı sağlayacağız. Bu anlamda Enerjisa Tufanbeyli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, Tufanbeyli ilçemizde önemli bir misyon üstleneceğine inanıyorum.´´şeklinde konuştu.

Vali Demirtaş ve beraberindekiler 6 bin 300 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 17 bin metrekare alan üzerine kurulu 12 derslikli ve 408 öğrenci kapasiteli okulun açılış kurdelesini kesti ve okul dersliklerini gezdi.

Tören, Vali Demirtaş´ın  veli ve öğrencilerle beraber yediği yemeğin ardından sona erdi.