Anahtar Kelimeler: Elban Kozan' ziyaretlerde bulundu

Vali Elban Kozan'da ziyaretlerde bulundu

Vali Elban Kozan

Adana Valisi Süleyman Elban bir dizi ziyaret ve inceleme için Kozan'a geldi.

Adana Valisi Süleyman Elban ilçelere gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Kozan'a ziyaret gerçekleştirdi. Adana Valisi Süleyman Elban ilk olarak Kozan Kaymakamlığını ziyaret etti. Kaymakamlık bahçesi önünde Kaymakam Şafak Gürçam ve daire müdürleri Vali Elbanı karşılarken Şafak Gürçam Süleyman Elban’a Kozan ilçesi hakkında brifing verdi.

İlçe Jandarma Komutanlığına ziyaret

Kozan'a gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Adana Valisi Süleyman Elban'ın ikinci durağı İlçe Jandarma Komutanlığı oldu. Adana Valisi Süleyman Elban burada askerlerle selamlaştı. Daha sonra ilçede yaşanan asayiş ve güvenlik konuları hakkında bilgi aldı.

Tarihi sokakları gezdi

Adana Valisi Süleyman Elban gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Hoşkadem Camii, Bedesten, Aşağı, Yukarı Çarşı ve Mustafa Kemal Sokakta da incelemelerde bulundu. Kozan tarihi sokaklarında Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’dan bilgi alan Vali Elban tarihi sokakta doğa ile tarihin iç içe oluşunu izledi. Aşağı çarşıda ayakkabı imalatı yapan esnafları da ziyaret eden Süleyman Elban teknoloji karşısında el yapımı ayakkabı yapan ustaların yavaş yavaş tükendiğini belirti. Ayakkabı üretimi gerçekleştiren esnaf “büyük firmalar günde yüzlerce ayakkabı üretirken ben sadece 1 tane veya 2 tane ayakkabı üretebiliyorum” diyerek mesleğinin yavaş yavaş yok olmaya yüz tuttuğunu ifade etti. Vali Elban tarihi sokaklarda gerçekleştirdiği ziyarette Kozan tarih turizminde ön planda olması için Kaymakam Şafak Gürçam ile istişarelerde bulundu.

Belediyeyi ziyaret

Adana Valisi Süleyman Elban gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Kozan Belediyesini de ziyaret etti. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ile bir araya gelen Adana Valisi Süleyman Elban Kozan ile ilgili olarak Özgan'dan bilgi aldı. Kozan'ın tarih, turizm ve ekonomik yönden kalkınması noktasında işbirliği yapılması gerektiğinin altını çizen Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan Kozan'ın dört bir tarafının tarih koktuğunu belirtti.

 

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret

Adana Valisi Süleyman Elban Kozan Belediyesine ziyaretini gerçekleştirdikten sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ziyarette bulundu. İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak, Komiserler ve polis memurları Süleyman Elban'ı karşıladı. Adana Valisi Süleyman Elban Kozan İlçe Emniyet Müdüründen asayiş ve güvenlik ile ilgili olarak bilgi aldı. Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı çalışmaları da anlatan Ferdi Büyükatak Vali Süleyman Elban’a gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Binboğa Bal tesislerini ziyaret etti

Adana Valisi Süleyman Elban İlçe Emniyet Müdürlüğü ziyaretinin ardından Binboğa Bal Kooperatifini ziyaret etti. Binboğa Bal Kooperatifi Başkanı Emrah Zararsız ve kooperatif çalışanları Vali Elban’ı karşılarken Adana Valisi Süleyman Elban Türkiye'nin en büyük ikinci bal üretim tesisi olan Binboğa Bal Kooperatifi hakkında Başkan Emrah Zararsız’dan bilgi aldı. Vali Elban’a Binboğa Bal Kooperatifinde bal şerbeti ikram edilirken Türkiye'nin en büyük markalarından biri olan Binboğa Bal Kooperatifi Başkanı Emrah Zararsız’a ve çalışanlarına başarılar diledi.

Kozan Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti toplantısına katıldı

Adana Valisi Süleyman Elban gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Kozan Organize Sanayi Bölgesinde bulunan meyve suyu fabrikasında Organize Sanayi Bölgesi'nin Kasım Ayı aylık müteşebbis heyeti toplantısına da başkanlık yaptı. Kozan Organize Sanayi Bölgesi'nin yerleşmesi ve geliştirilmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Elban Organize Sanayi Bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.

Adana Valisi Süleyman Elban temaslarını tamamladıktan sonra basın mensuplarına ziyaretleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Vali Süleyman Elban;

“Kozan ilçemize daha önce çeşitli vesilelerle gelmiştik ama bugün ilk kez resmi olarak geldik. Dolayısıyla kıymetli Kaymakamımızı, Kaymakamlığımızı ziyaret ettik. Belediyemizi, Belediye Başkanımızı, Emniyetimizi, Jandarmamızı ziyaret ettik. Tarihi alanımızı gezdik. Tarihi mekanlarda yapılan çalışmaları gördük ve yapılması gereken şeyleri görüştük. Sonra vatandaşlarımızla bir araya geldik. Hoş ta bir ortam oldu. Özellikle geleneksel üretime devam eden esnaflarımızla bir araya geldik. Sonunda da Kozan’ımızın yüz akı olan Binboğa Bal Tesislerini gezdik. Gurur duyulacak bir tesis. Buradan da Organize Sanayi Bölgemize geldik, mevcut devam eden işlerini gördük, eksikleri var mı onları değerlendirdik. Yapılması gereken şeyleri konuştuk. Benim için iyi bir çalışma günü oldu. Umarım Kozan için de verimli olmuştur diye düşünüyorum.”