Vali Elban yangın bölgesinde incelemelerde bulundu

Vali Elban yangın bölgesinde incelemelerde bulundu

Adana Valisi Süleyman Elban Kuyubeli’nde çıkan yangın ile ilgili olarak incelemelerde bulunmak üzere Kozan'a geldi. Vali Elban ve beraberinde Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

Kozan'a bağlı Kuyubeli Mahallesi'nde öğle saatlerinde henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan ve rüzgarın etkisi ile hızlı bir şekilde yayılan yangın hala kontrol altına alınamadı. İncelemelerde bulunmak üzere Adana Valisi Süleyman Elban yangın bölgesine geldi. Eskimantaş Karakolu'nda Kaymakam Şafak Gürçam ve yetkili kurum müdürlerinden bilgi aldıktan sonra yangın bölgesini gezen Adana Valisi Süleyman Elban incelemelerini tamamladıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Vali Elban şu ana kadar yangının 200 hektarlık alanda etkili olduğunu ancak yangının kontrol altına alınamadığını belirtti. Vali Elban şu ana kadar herhangi bir can kaybının yaşanmadığını dikkat çekerek yangından dolayı bölgede bulunan bütün köylerin tahliye edildiğini belirtti. Ayrıca yangının çıkış sebebi olarak kundaklama şüphesi üzerinde durduklarını ifade eden Süleyman Elban yangın söndürdükten sonra bu konu ile ilgili olarak daha geniş çaplı inceleme yapacaklarını söyledi. Vali Süleyman Elban açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Saat 13 sularında birkaç ayrı noktada yangın başladı ve yoğun poyrazın da etkisiyle kontrol altına alınamıyor. Şu ana kadar 200 hektara yakın bir alanda yangın devam ediyor. Maalesef kontrol altına alamadık. Ancak şu ana kadar yangında sevindirici olan taraf herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmaması. Şu an için arkadaşlarımız alanda. Orman genel müdürlüğümüze ait arazözler, iş makineleri, itfaiye araçları yangına sürekli müdahale ediyorlar. Bir taraftan akşam gün batımına kadar 6 helikopter ve 2 uçakla havadan müdahale edildi ve şu anda yukarda İHA sürekli yangın bölgesini izliyor. Anlık veri aktarımında bulunuyor. Jandarmamız komando timlerimiz, takviye birliklerimizle hem köylerimizin takviyesini yapıyoruz hem de herhangi bir can güvenliği tehdidi olmaması için sürekli tedbirler alınıyor. Trafik düzenlemesi yapılıyor. Bir az önce yangının yoğun olduğu bölgeden geliyoruz. O bölgede rüzgar çok fazla, yangının yavaşlamasına engel oluyor ve maalesef kontrolünü güçleştiriyor. Vatandaşımızın zarar görmemesi ve yangının söndürülmesi için her türlü tedbiri alıyoruz. Arkadaşlarımız da burada çaba içerisindeler. Köylülerimizin ilave bir mağduriyet yaşamamaları için Kozan ilçemizde kalacak yerler temin ettik. İhtiyaçları ile ilgili her türlü tedbirler alındı. Temennimiz en kısa zamanda kontrol altına alınması. Yangının kundaklama olduğunu tahmin ediyoruz. Çünkü onu ancak yangın söndükten sahada yapılacak incelemede ortaya çıkacak. Ancak birkaç ayrı noktada çıkmış olması kundaklama şüphesini arttırıyor.” Dedi.

Vali Elban ile birlikte incelemelere Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Jandarma Komutanı Nuh Anacık, Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, MHP İlçe Başkanı Nihat Atlı, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Alev Ataş, Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir ve kurum müdürleri katıldı.