Vali Elban’dan Kozanlı şehitlerin ailelerine ziyaret

Vali Elban’dan Kozanlı şehitlerin ailelerine ziyaret

Adana Valisi Süleyman Elban Şehit Bünyamin Çabuk ve şehit Bünyamin Özcan'ın ailelerini ziyaret etti.

Vali Süleyman Elban, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere gittiği Kozan ilçesinde şehit ailelerini ziyaret etti.

İlk olarak 2019 yılında Irak’ın kuzeyinde Hakurk bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Bünyamin Çabuk’un ailesini ziyaret eden Vali Elban, şehidin anne ve babasının hal ve hatırlarını sorduktan sonra şehidin annesiyle ve babasıyla bir müddet sohbet etti. Gerçekleştirilen sohbet sonrasında Şehit Piyade Uzman Onbaşı Bünyamin Çabuk’un ailesi, Vali Elban’a ziyaretinden dolayı mutluluk duyduklarını belirterek teşekkür etti.

Ardından 2009 yılında Mardin'in Nusaybin ilçesinde meydana gelen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Bünyamin Özcan’ın ailesini ziyaret eden Vali Elban, şehidin ailesiyle gerçekleştirdiği sohbetin ardından gösterdikleri ilgi ve misafirperverlikten dolayı şehidin ailesine teşekkür etti.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Taşkın Keleş’in de hazır bulunduğu ziyaretlerde vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitleri rahmet ve minnetle anan Vali Elban, “Bu sene 98. yıl dönümünü kutlayacağımız 30 Ağustos Zafer Bayramımız vesilesiyle bir kez daha aziz milletimizin bağımsızlık uğruna neleri göze alabileceğini ve vatanı uğruna nelerden vazgeçebileceğini görmekteyiz. Kıymetli milletimiz, asla aziz şehitlerimizi unutmayacak ve şehitlerimizin kanlarıyla hayat bulan vatan topraklarımızı korumak için daima ‘Büyük Taarruz’ ruhunu taşıyacaktır. Şehitlerimizden bizlere yadigar kalan kıymetli şehit yakınlarımız devletimizin ve milletimizin göz bebeğidir.” diyerek tüm şehit yakınlarının daima yanlarında olacaklarını belirtti.