Anahtar Kelimeler: Vatandaş EKMEK istiyor

Vatandaş; ?AŞ, İŞ, EKMEK? istiyor?.

Vatandaş; ?AŞ, İŞ, EKMEK? istiyor?.

Vatandaş; ?AŞ, İŞ, EKMEK? istiyor?.

31 Mart yerel seçimlerine bugün itibarı ile 52 gün kaldı. 52 gün kalmasına kaldı ama siyasetçiler de, ağızlarından çıkanı kulakları duymaz hale geldiler. Vatandaş geçim derdine düştü, siyasetçiler seçim derdinde.

31 Mart yerel seçimlerine doğru giderken özellikle, parti başkanları birbirleri hakkında söyledikleri ile televizyon kanallarındaki haber bültenlerini oldukça fazla meşgul ediyorlar. Yukarıda genel merkez düzeyindeki atışmalar Kozan´da da başladı.

Belediye başkan adayları, hatta milletvekilleri de bu ağızdan dalaşasının içine girdiler. O bunu yapmış, o bunu söylemiş, kim ne yapmış, kim nereye gitmiş? İşte bu söylentiler, adaylara veya parti yetkililerine prim kazandırmıyor. Aksine vatandaşın gözünden adeta düşüyor. Söylemlere, usluplara ve kutuplaştırıcı konuşmalara dikkat edilmesi gereken bir dönemdeyiz. Siyasetçiler oy isteme uğruna, seçimi kazanma uğruna iftiralarla, yalanlarla, sahneye çıkmamalı.

İspat edemeyecekleri, somut delillerle ortaya koyamayacakları iddialarda ve atıflarda bulunmamalı.

Siz kendi aranızda çarpışırken, alttaki vatandaş; ?evime nasıl domates götürebilirim, evime nasıl ekmek götürebilirim, elektriği, suyu, faturaları nasıl ödeyebilirim, çocuğumu nasıl okutabilirim, ev kiramı nasıl ödeyebilirim? derdinde. Kısacası, siz istediğiniz kadar birbirinize hakaret edin, Hatta küfredin onların umrunda değil. Çünkü, onların tek derdi geçim.

31 Mart yerel seçimlerinde, 90 bin üzerinde seçmeni olan Kozan´da, birçok insan kararsızlığını koruyor. Birçok insan da sandığa gitmeyi düşün müyor. Kararsızların ve sandığa gitmeyeceklerin oyunu almak isteyenler, bugün çıkmışlar; birbirerine laf atarak, birbirlerine iftira atarak siyaset yapıyorlar.

Türkiye´nin genelinde olduğu gibi Kozan´da da bu İftira atmalar, bu söylemler oldukça arttı. Seçim biter, Her şey biter ama yine siz Kozan´da kalacaksınız. Yine yüz yüze bakacaksınız. Yüzüne bakacağınız insanlarla konuşurken, insanlara iftira atarken biraz daha dikkat edilmesi gerekiyor. Daha dün birbirlerine adeta küfreden, birbirlerini ötekileştiren siyasetçiler şimdi yerel seçimler için yan yana yürüyorlar. Bu demek oluyor ki, ileride birbirlerine iftira atanlar dahi yan yana gidebilirler. Kendi menfaat ve çıkarları için birlikte hareket edebilirler. O yüzden ağızdan çıkan her kelime, her sözcük, her cümle çok önemli.

Vatandaşın siyasetçilerden tek istediği; ?Bu memlekete neler yapacaksınız? Bu memleket için nasıl çalışacaksınız? Projeleriniz nelerdir?? Kozan bu kavgaları kaldıracak düzeyde değil. Vatandaş aş, iş, ekmek istiyor?.