Anahtar Kelimeler: Vatandaş çileden çıktı

Vatandaş çileden çıktı

Vatandaş çileden çıktı

Kozan’da etkisini hiç kesmeden devam eden sağanak yağıştan dolayı bazı evlerde su baskınları yaşandı.

Adana bölgesinde dün geceden bu yana sağanak yağış, etkisini hiç kesmeden devam ettiriyor. Adana il merkezinde yaklaşık 600 evde su baskını meydana geldi. Kozan'da da Varsaklar, Şevkiye, Türkeli, Karacaoğlan ve Tufanpaşa mahallelerinde bazı evlerde su baskınları yaşandı. Dün geceden bu yana etkisini hiç kesmeden devam eden sağanak yağış, Kozan'da hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle kenar mahallelerde su baskınlarına neden olan sağanak yağış vatandaşı çileden çıkardı.

Osman Akkurt ve Yener Söğüt isimli vatandaşların Şevkiye Mahallesi'ndeki evleri su baskınına uğradı. Vatandaşlar; “Allah'ın takdiri ilahisi. Dün geceden bu yana yağmur hiç durmadan devam ediyor. Daha önce böyle bir şey yaşamadık. Sağanak yağıştan dolayı evlerimiz su altında kaldı. Belediye ekiplerine haber verdik. Hemen gelerek müdahalede bulundular. Ancak evimizin içerisindeki birçok eşya su baskınından dolayı kullanılmaz hale geldi. Su baskınından dolayı mağdur olduk. Belediyenin su baskınları olan yerlerde daha titiz çalışması gerektiğini bu yağmurla beraber anlamış olduk. Inşallah sorun yaşanan yerler en kısa zamanda yapılarak bir daha böyle manzaralar oluşmaz” dediler.

Belediye ekipleri su baskınlarının yaşandığı evlere giderek ev içerisindeki suyu dinamo vasıtasıyla tahliye etti.               Kepçe yardımı ile evlerin su su altında kalması geçici olarak önlendi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, sağanak yağışın iki gün daha Adana bölgesinde şiddetini hiç düşürmeden devam edeceğini belirtti.

Yetkililer yaşanabilecek su baskınlarına karşı vatandaşların dikkatli ve duyarlı olmasını istedi.