Velilerin Kozan Kolejine Yoğun İlgisi

Velilerin Kozan Kolejine Yoğun İlgisi

Devletin özel okullara ek başvuru desteği Kozan Kolejine ilgiyi daha da arttırdı. Öğrencisini özel okullarda okutmak için devlet desteğinden yaralanmak isteyen veliler özel okullarla görüşerek, devlet okullarına müracaat etti ve destekten yararlanmak

Özel okul desteği başvurunu kaçıran, yapamayan veya geç kalanlar için Milli Eğitim Bakanlığının 8-18 Eylül 2014 tarihleri arasında ek müracaat takvimini açıklamasının ardından özel okullara ilginin daha da arttığı belirtiliyor. Kozan Koleji yönetimi sınırlı sayıda kontenjanlara, okul kontenjanının çok üzerinde başvuru olduğunu, birçok öğrencinin açıkta kalabileceğini belirtti.

            Daha önce özel okul desteği kazanan öğrencilerin okul tercihlerinin 9 Eylül 2014 günü sona ereceği, kesin kayıtlarının da 10-18 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.

            Ek müracaat için destekten yararlanacak adayların ilanı ise 19 Eylül 2014 günü Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden yapılacak. Destekten yararlanacak adaylar 20-23 Eylül 2014 günü özel okul tercihlerini yapacaklar ve 24 Eylül 2014 günü yerleştirme sonuçları ilan edilecek. Kesin kayıtlar da  25 – 30 Eylül tarihleri arasında yapılacak.