Anahtar Kelimeler: Verilen Neden Tutulmuyor

Verilen Söz Neden Tutulmuyor?

Verilen Söz Neden Tutulmuyor?

Kozan Ekspres Gazetesi´nin yaklaşık 3 yıl önce gündeme taşıdığı Şehit Kubilay Büstü ile ilgili olarak verilen sözler yerine getirilmedi. Konunun kamuoyu adına takipçisi olmaya devam ediyoruz.

Kozan Ekspres Gazetesi´nin yaklaşık 3 yıl önce gündeme taşıdığı Şehit Kubilay Büstü ile ilgili olarak verilen sözler yerine getirilmedi. Konunun kamuoyu adına takipçisi olmaya devam ediyoruz.

1930 yılında bir grup yobaz tarafından başı kesilerek şehit edilen Mustafa Fehmi Kubilay için Kozan´da büst yapılacaktı. Kozan Belediye meclisinden geçti. Adana Büyükşehir Belediyesi yapma sözü verdi. Ancak, aradan geçen yılların ardından hala Şehit Kubilay büstü yapılmadı.

Kozan Belediye Meclisi tarafından yaklaşık 3 yıl önce, Atatürk Parkı´na Şehit Kubilay büstü yapılması için karar alınmıştı. Adana Büyükşehir Belediyesi de alınan bu karar doğrultusunda büstü yapma sözü vermişti. Ancak, aradan geçen yaklaşık 3 yıldan bu yana büst yapımı ile ilgili olarak herhangi bir girişimde bulunulmadı. Yani verilen söz tutulmadı.

Kozan Kent Konseyi´de büstün Atatürk Parkı´na yapılması ile ilgili olarak dosya hazırlamış, bu dosyayı da Kozan Belediyesi´ne iletmişti. Kozan Belediyesi kendilerine gelen talep doğrultusunda, Atatürk Parkı´na büst yapılması için Meclis´te karar almıştı. Bu karar Adana Büyükşehir Belediyesi´ne gönderildi. Kozanlı Adana Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri de, bu konu üzerinde Adana´da gerekli görüşmeleri yaptı. Ancak, o görüşmeler bugüne kadar herhangi bir sonucu getirmedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, büstün Atatürk Parkı´na yapılması yönünde söz vermişti. Ancak, o verilen söz bugüne kadar yerine getirilmedi.

Kozan Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz; ?Yaklaşık 3 yıl önce Atatürk Parkı´na Menemen Şehidi Mustafa Fehmi Kubilay´ın büstünün yapılması için biz talepte bulunmuştuk. Kozan Belediyesi bu talebi meclisten geçirdi. Karar alındı, büst yapılacaktı. Adana Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ile de yaptığım görüşmede konunun takipçisi olduklarını ve en kısa zamanda yapacaklarını söylemişlerdi. Bana gelen bilgide, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Hüseyin Sözlü´nün Atatürk Parkı´na Kozanlı olan Şehit Kubilay´ın büstünün yapılması için söz verdiğini söylemişlerdi. Ancak, bugüne kadar büst için herhangi bir girişimde bulunulmadı. Verilen söz tutulmadı? dedi.

Peki Büsy Neden Yapılmıyor?

 Mustafa Fehmi Kubilay 1906 yılında Girit asıllı bir ailenin çocuğu olarak Kozan´da dünyaya geldi. 1930 yılında İzmir´de bir grup yobaz ayaklanmış, bu ayaklanmayı bastırmak için tek başına grubu dağıtmak üzere aralarına girmişti. Yobazlar Mustafa Fehmi Kubilay´ı cami avlusunda başını keserek şehit etmişlerdi. Bu olay Türk tarihi açısından çok önemli bir olaydı ve Mustafa Fehmi Kubilay bu olayı bastırmak istemişti ancak bedelini başı kesilerek ödemiştİ. Türk tarihi için çok önemli bir yere sahip olan Mustafa Fehmi Kubilay´ın büstünün Kozan Atatürk Parkı´na yapılması kadar doğal bir şey olmaması gerek. Zaten, Kozan Belediye Meclisi bu kararı yaklaşık 3 yıl önce almış, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü söz vermiş ama neden yapılmıyor akıllardaki soru işaretlerinin cevaplarını kim ya da kimler verecek? Merak konusu.

Siyasetçilerin, bürokratların verdikleri sözlerin kaç tanesi yerine geliyor diyebilirsiniz içinizden. Ancak, milli ve manevi değerlerimizi taşıyan bu tür olaylarda siyasetçilerin, bürokratların daha hassas olması ve verilen sözleri yerine getirmesi gerekiyor.