Anahtar Kelimeler: VİRAJ TEHLİKE SAÇIYOR

VİRAJ TEHLİKE SAÇIYOR

VİRAJ TEHLİKE SAÇIYOR

130 bini aşan nüfusuyla Kozan, maalesef şehir girişlerinde yaşanan sorunlarla gündemde kalmaya devam ediyor.

Özellikle Kadirli yönünden Kozan’a doğru ilerlerken, hayvan pazarını geçtikten sonra Kozan Ortaokulu’na varmadan yaklaşık 200 metre geride kalan viraj, sürücülerin korkulu rüyası haline gelmiş durumda.

Daha önce de bu konuyu gündeme getirmiş ve bu virajın genişletilerek görüş açısının artırılması gerektiği yönünde haber yapmıştık. Geçtiğimiz yıllarda burada meydana gelen trafik kazaları, bu yolun tehlikesini gözler önüne sermişti. Özellikle Kozan’a ilk defa gelen bir sürücü için bu viraj büyük bir sorun teşkil ediyor. Hızlı gelen bir araç bu viraja hızla girdiğinde, takla atma olasılığı çok yüksek. Bu nedenle Adana Büyükşehir Belediyesi’nin acilen bu virajı yok ederek yolu genişletmesi gerekiyor.

Kozan’a girişlerin “köy mü, yoksa şehir mi?” olduğu belli olmayan bir hale gelmesi de ayrı bir sorun. Diğer şehirlerde “Vay be, ne güzel yer yapmışlar” derken, Kozan’a giren bir vatandaş “Acaba ben bir köye mi geldim, burası nasıl bir şehir?” diyor. 132.000 nüfusa sahip olan bir ilçe halkı olarak bu durumu kabul etmiyoruz ve sorumluları bu konuda göreve davet ediyoruz.

Aynı şekilde, Kozan Baraj Köprüsü, Kadirli-Kayhan arasındaki yol, Mansurlu kavşağı ile Küçük Sanayi Sitesi arasında kalan yol da problemli. Bu sorunların çözümü, bizi yönetenlerde.