Yağmur suyu drenaj hatlarına vatandaştan tam not

Yağmur suyu drenaj hatlarına vatandaştan tam not

Geçtiğimiz yıllarda yağan yağmurlar sonrası Saimbeyli Caddesi başta olmak üzere şehri kaplayan su taşkınları Kozan Belediyesinin hayata geçirdiği yağmur suyu drenaj hatları projesi ile sona erdi.

K.Ekspres- Kozan Belediyesi, tarafından ilk olarak Cumhuriyet Mahallesi Remzi Oğuz Arık bulvarı üzerindeki, Şevkiye Mahallesini Cumhuriyet Mahallesine bağlayan yeni köprü arasında başlatılan ve 6 ay gibi bir sürede bitirilen yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları tüm şehri sarmaya devam ediyor.

Şevkiye mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi´ nin bağlantı noktasında başlatılan çalışmalar sırası ile remzi oğuz arık bulvarı Şıhefendi bulvarı, Saimbeyli caddesi, Üstün Sokak, Fehmi Özay Türkay caddesi ( Mezarlık önü)  ve son olarak adliye sarayı civarındaki devam eden çalışmalar ile birlikte toplam 7 km drenaj hattı döşendiği öğrenildi.

 

Vatandaşın ayağı ıslanmadı

Yalpın çalışmalar son günlerde yağan etkili yağmurlar sırasında etkisini gösterdi.

7 gün boyunca sürekli yağan yağmurlarda her hangi bir sel ve su taşkının yaşanmaması üzerine kozan belediyesi tarafından hayata geçirilen projenin tam not aldı yorumlarına neden oldu.

Çevre il ve ilçelerde yaşanan sel ve taşkın felaketleri üzerini ilçede her hangi bir sel ve taşkın hadisesinin yaşanmaması halkı fazlası ile memnun etti.

Geçtiğimiz yıllarda kısa süreli yağan yağmurlar sonrasında dahi özelikle Saimbeyli Caddesi ve Hazer Sokak üzerinde sel olayları yaşanması manzarasına alışan çevre esnaf ve güzergahı kullanan vatandaşlar sel ve su taşkınlarının artık Kozan´da mazide kaldığına vurgu yaptılar.

1 hafta gibi uzun bir süre aralıksız yağmurun yağdığını kaydeden vatandaşlar kozan belediyesinin hayata geçirdiği yağmur suyu drenaj projeden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 /resimler/2017-1/6/1024320140762.jpg

Kozan´ın makûs talihini yenme projesi

 

Başlatılan ve bugüne kadar tamamlanan çalışmanın Kozan´ın makûs talihini yenme projesi olduğunu söyleyen Başkan Öztürk; ?Kozan´ın makûs talihini yenmek için ilk hamleyi Cumhuriyet´in kurulmasından bu yana varlığını sürdüren Cumhuriyet Mahallesinden başlattık. Buranın tamamlanmasının ardından Saimbeyli Caddesi ile Fehmi Özel Türkay Caddesi, yine ardından Adnan Menderes parkının çevresini de kapsayan Üstün Sokak etabı da başarı ile tamamlandı. Bu bölgelerdeki çalışmaların ardından şuanda Kozan adliye sarayı civarındaki çalışmalarımız devam ediyor. Daha sonra ise Irmak caddesine çıkacağız. Bu günlerde yağan şiddetli ve uzun yağmurlarda sınavını veren projelerlimiz, başarı ile geçerek halkımızdan tam not aldılar. Halka hizmet hakka hizmet desturumuzdan hiç vaz geçmeden gıt imkanlar ile kozan´ lının laik olduğu hizmetleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Kozan halkımız şundan emin olsun. Elimizdeki tüm imkan ve yetkileri kullanarak Kozan´ımızı nakış nakış hizmet ile dokuyacağız? dedi.