YAĞMUR SUYU DRENAJ HATTI ÇALIŞMALARI İMAM HATİP SOKAKTA DEVAM EDİYOR

YAĞMUR SUYU DRENAJ HATTI ÇALIŞMALARI İMAM HATİP SOKAKTA DEVAM EDİYOR

Kozan Belediyesi yağışlı havalarda tespit ettiği sorunlu ara bölgeleri çözüme kavuşturuyor.

Kozan Belediyesi tarafından Adana Büyükşehir Belediyesi´nin desteği ile ana çalışması kısa bir süre önce tamamlanan ?Yağmur Suyu Drenaj Hattı Projesi´ kapsamında okul bölgesi olan İmam Hatip Sokakta ilave çalışma başlatıldı.

Kozan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü´ne bağlı şantiye şefliği ekiplerinin Üstün Sokak´tan başlattığı çalışma, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinden geçerek İmam Hatip Sokak boyunca devam edecek. Saimbeyli Caddesine uzanacak çalışmayla döşenecek 600´lük büzler sayesinde Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şabanata İlkokulunun da aralarında bulunduğu geniş bir bölge yağmur suyu taşkınlarından kurtarılacak.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ?Adana Büyükşehir Belediyemizin desteği ile 16 ay önce başladığımız Yağmur suyu Drenaj Hattı çalışmalarımız kapsamında ilçemiz için çok büyük adımlar attık. Cumhuriyet Mahallesi, Irmak Caddesi, Saimbeyli Caddesi ve son olarak da Ramazan öncesinde Kozan Mezarlığı civarında tamamladığımız çalışmalarımızla ilçemizin yağmur suyu sorununu söz verdiğimiz gibi kökten çözdük. Tamamladığımız ana hatlarımıza, yağmur yağarken belirlediğimiz sıkıntılı bölgelerden ara hatlar çekiyoruz. İmam Hatip Sokağı özellikle okul döneminde öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından yoğun olarak kullanılan ve yağmur suyundan olumsuz etkilenen belli başlı ara sokaklardan birisi. Vatandaşımızın burada yaşadığı mağduriyeti gidermek Kozan Belediyesi olarak bizim vazifemiz. Yavrularımızın yağışlı havalarda mağdur olmaması için okul yollarında yürüttüğümüz bu çalışmalarımıza yaz boyunca devam edeceğiz."

İmam Hatip Sokakta yaklaşık 450 metrelik alanda yapılacak çalışmanın 20 günde tamamlanması planlanıyor.