Anahtar Kelimeler: Yağmur altında Filistin’ desrek

Yağmur altında Filistin’e desrek

Yağmur altında Filistin’e desrek

Kozan ilçesinde, Filistin'e yönelik İsrail saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya gelen Kozan Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları, sağanak yağış altında da eylemlerini sürdürdü.

Kozan'da Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınayarak, "Zulüm, zalimden gelecek" sloganları attı.

Eylemde konuşan Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan, "Filistin, mazlumların ve mağdurların sesi. İsrail, Filistin'de zulüm ve katliamlara devam ediyor. Bu zulümden en çok da çocuklarımız ve kadınlarımız etkileniyor. Bizler, Kozan Belediyesi olarak Filistin'in yanındayız. Bu zulüm son bulacak" dedi.

Özgan, sözlerine şöyle devam etti:

"Müslümanlar olarak birbirimize destek olmamız gerekiyor. Filistin'de yaşananlar, tüm Müslümanların ortak sorunudur. Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, bu zulme karşı sesimizi yükseltmeliyiz. Bu yağmur altında da burada olduğumuzu göstermek istedik. İnşallah bu zulüm son bulacak."

Eylemde, Filistin bayrakları açılarak, İsrail saldırılarını kınayan sloganlar atıldı. Eylem, yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi.

Eylemde Yapılan Açıklamada Neler Oldu?*

Eylemde yapılan basın açıklamasında, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları şu şekilde kınandı:

* İsrail, Filistin'de soykırım yapmaktadır.

* İsrail, uluslararası hukuku ihlal etmektedir.

* İsrail, insanlığa karşı suç işlemektedir.

* İsrail, Filistin halkının haklarını tanımamaktadır.

* İsrail, Filistin'in egemenliğini tanımamaktadır.

Açıklamada, Filistin halkına destek olmak için tüm Müslümanların birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiği vurgulandı.