Yalın Kılıç okurevi yeniden hayat bulacak

Yalın Kılıç okurevi yeniden hayat bulacak

Kozan Kent Konseyi ve Yalın Kılıç Kültür Sanat ve Çevre Vakfı işbirliği ile Yalın Kılıç’ın 50 bin kitap kapasiteli kütüphanesi Sanat Evi için hazırlanıyor.

Kozan'ın önemli değerlerinden biri olan rahmetli Yalın Kılıç ölmeden önce Cumhuriyet Mahallesi'nde ahırdan bozma bir yerde kendi imkanları ile 50.000 kitap kapasiteli kütüphane oluşturmuştu. Yalın Kılıç'ın ölümü ile birlikte oluşturulan kütüphane önceki işlerliğini kaybetti. Kozan Kent Konseyi Başkanı Derya Tüfekli ve Kozan Kent Konseyi Tarih ve Turizm Başkanı Abdurrahman Kütük, Yalın Kılıç okur evini ziyaret ettiler. Rahmetli Yalın Kılıç’ın kardeşi Kutlu Kılıç ile bir araya gelen Tüfekli ve Kütük, birçok kişinin okuma aşkına katkı sunan bu ölümsüz mekanın özellikle gençlerinin dikkatini çekecek şekilde yeniden hayat bulması açısından görüşmelerde bulundular. 
Yalın Kılıç Kültür-Sanat ve Çevre Vakfı yöneticisi Peyzaj Mimarı Teoman Akçalı'da geçtiğimiz günlerde Kozan Kent Konseyi Başkanı Derya Tüfekli’yi ziyaret etmiş, bu kütüphanenin Kent Konseyinin desteği ve vakıf öncülüğünde eski dokusu korunarak bir sanat evine dönüştürülmesini önermişti. Kozan Kent Konseyi Başkanı Derya Tüfekli, birçok insanın kitap okuma merakını gidereceği bu mekan için gençlerin dikkatini çekecek şekilde bir Sanat Evi fikri içinde elinden ne gelirse yapacağını söyledi. Yalın Kılıç’ın ölmeden önce oluşturduğu kütüphane ahırdan bozma bir şekilde yıllar önce Yalın Kılıç’ın çabası ve kitap aşkı ile oluşturulmuştu. 50 bin kitap kapasiteye sahip kütüphane bundan önce de sık sık basında yer almıştı. Belediye, Kent Konseyi ve Yalın Kılıç Kültür Sanat ve Çevre Vakfı'nın önümüzdeki günlerde bu tarihi kütüphanenin bir sanat evine dönüştürülmesi için somut adımlar atması bekleniyor.