Anahtar Kelimeler: ACİZLİĞİ

YAMA ACİZLİĞİ

YAMA ACİZLİĞİ

Kozan'da doğalgaz kazıları ve diğer sebeplerden dolayı bozulan yollar vatandaşları İsyan ettiriyor. Vatandaş; “Yeter artık!!! 132 bin nüfuslu Kozan'da yolda çukur görmek istemiyoruz” dediler.

Kozan ilçe merkezinde 2019 yılı sonu itibariyle başlayan doğalgaz çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Doğalgaz hattının yapıldığı yerler kazıldıktan sonra uzun süre asfaltlanmıyor. Bu da özellikle yağmur yağdığında, vatandaşları ve sürücüleri İsyan ettirecek duruma getiriyor. Doğalgaz çalışmaları nedeni ile bozulan yerlerin yapımı Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda. Doğalgaz firması boru hattını döşedikten sonra belediyenin bozulan yeri ivedilikle yapması gerekiyor. Bu süreç uzayınca üzerine bir de yağmur yağınca vatandaş bozulan yoldan köstebek yuvasına dönen çukurlardan dolayı belediyeye ateş püskürmeye başlıyor.

“Yeter artık! Canımıza tak dedi”

Kozan ilçe merkezinin ana caddeleri ve ara caddeleri delik deşik olan yollardan geçilmiyor. Vatandaş haklı olarak medeniyetin simgesi olarak gösterilen yolların bozuk olmasından dolayı hala medeniyet seviyesine ulaşamadıklarını ifade ederek, bozulan yolların asfalt yapılmasa dahi yama yapılmasını istiyor. Tamamen sıcak asfalt, çelik asfalt gibi güzel yollardan vazgeçtiklerini ifade eden vatandaşlar; "Biz belediyelerden yeniden yol yapılmasını istemiyoruz. Allah rızası için doğalgaz çalışması yapıldıktan sonra bozulan yolun, çeşitli sebeplerle köstebek yuvasına dönmüş yolların yama yapılarak en azından çukurların kapatılmasını istiyoruz. Çukurlara düşmekten sanayideki ustalar ile çok yakın arkadaş olduk. Her gün arabamızın bir yerleri bozuluyor. Bu derdimizin çözümü zor olmasa gerek. Oy için kapımızı çalanlardan bozulan yollara yama yapmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandılar.

 Sorumluluk büyükşehirde

Doğalgaz hattının döşendiği yerlerde yol ister istemez bozuluyor. Doğalgaz firması sözleşme gereği bozulan yolun büyükşehir belediyesi tarafından yapılacağını söylüyor. Sorumluluk belediyede olduğu için bozulan yolum ivedilikle yapılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, belediyenin neden uzun süre yolların yapılması için beklediğini de anlamadıklarını ifade ediyorlar.

Çözüm var, uygulama yok

Kozan Belediyesi'nin mevcut durumunda sadece Kozan'a değil çevre ilçelere dahi günlük yama yapabilecek asfalt üretimi için asfalt üretim tesisi bulunuyor. Nedense bu tesiste asfalt üretimi yeteri kadar yapılmıyor ve vatandaşlar zor durumda bırakılıyor Bu da merak konusu. Adana'nın her yerinde bilbortları süsleyen yama ekibininde neden Kozan'da çalışma yapmadığı da merak edilen konular arasında.           Hem Kozan Belediyesinin hem de Büyükşehir Belediyesi'nin atağa geçerek asfalt üretim tesisini tam anlamı ile faaliyete geçirmesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin bilbortları süsleyen yama ekibinin Kozan’daki köstebek yuvasına dönmüş bütün yolları ara sokaklar dahil yamalaması gerekiyor.