Anahtar Kelimeler: yana yatacaklar

Yan yana yatacaklar

Yan yana yatacaklar

Yakın arkadaşlardı, askere beraber gideceklerdi olmadı. İkisi de trafik kazasında hayatını kaybetti. Kaderleri gibi mezarları da yan yana oldu.

Yakın arkadaşlardı, askere beraber gideceklerdi  olmadı. İkisi de trafik kazasında hayatını kaybetti. Kaderleri gibi mezarları da yan yana oldu.

Furkan 31, İbrahim 27 yaşındaydı. Bedelli askerlik yapmak için İstanbul´dan yola çıkan iki arkadaş ve yanlarındaki diğer iki arkadaşlarıyla beraber Manisa Şehzadeler ilçesi yakınlarında trafik kazası yaptılar. Meydana gelen trafik kazasında Furkan Baykan ve İbrahim Tüfekli hayatını kaybetti. Diğer iki arkadaşlar ise yaralandılar.

Furkan ve İbrahim´in acı haberi Kozan´a ailelerine ve sevdiklerine tez ulaştı. Haberi duyan Tüfekli ve Baykan aileleri sinir krizleri geçirdiler.

31 yaşında olan Furkan Baykan´ın cenazesi Pazar günü defnedildi. Cenaze ilk olarak baba ocağına getirildi. Baba Musa Baykan ve anne Fatma Baykan ayakta durmakta zorluk çekti. Cenaze evin önüne geldiğinde gözyaşları adeta sele dönüştü. Abi Ahmet Baykan kardeşinin cenazesini asker selamı vererek karşıladı. Alınan helalliğin ardından yüzlerce vatandaşın katıldığı cenaze Kozan Mezarlığı´na getirildi. Türk bayrağına sarılı tabut askerlerin omuzunda musalla taşına konuldu. Cenaze namazını kıldıran imam 3 defa helallik istedikten sonra cenaze namazını kıldırdı. Okunan dualarla gözyaşları arasında Furkan Baykan son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine tanıyan tanımayan yüzlerce vatandaş katıldı.

27 yaşındaki İbrahim Tüfekli´de aynı Furkan Baykan gibi bedelli askerlik görevini yapmak için Manisa´daki birliğine teslim olacaktı. Furkan Baykan ile birlikte geçirdiği trafik kazasında O´da hayatını kaybetti. O´nun cenazesi de Pazartesi günü öğle namazına müteakip Tufanpaşa Mahallesi Fehmi Özel Türkay Caddesi Ali Sırrı Sokak üzerinde bulunan baba ocağına getirildi. Burada da manzara aynıydı. Tüfekli ailesi çocuklarının cenazesini gözyaşları arasında karşıladı. Alınan helalliğin ardından cenaze Kozan Mezarlığı´na getirildi. Askerlerin omuzunda Türk bayrağına sarılı tabut musalla taşına konuldu. Buradaki cenaze törenine AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Kozan protokolü, siyasi parti temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından İbrahim Tüfekli´nin cenazesi sevdiklerinin ve ailesinin gözyaşları Arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak hayatlarını, hayatlarının baharında kaybeden Furkan Baykara ve İbrahim Tüfekli´ye Allah´tan rahmet, geride kalan gözü yaşlı ailelerine ve sevdiklerine sabırlar diliyoruz.

/resimler/2019-4/8/1536591860250.jpg/resimler/2019-4/8/1541378584329.jpg/resimler/2019-4/8/1541572803450.jpg/resimler/2019-4/8/1542353272989.jpg