Anahtar Kelimeler: Yanalerik hizmete !!!

Yanalerik Köyü hizmete aç!!!

Yanalerik Köyü hizmete aç!!!

Kozan'a bağlı Yanalerik Mahallesi'nin bozuk yolları köylü vatandaşları çileden çıkartırken, hiçbir şekilde köylerine hizmet gelmemesininde üzüntüsünü yaşıyorlar.

Kozan'a bağlı Yanalerik Mahallesi konumu ve fiziki yapısı ile engebeli bir yapıya sahip. Uzun yıllardan bu yana bir türlü yapılamayan grup yolu, hala evlerde çeşmelerden su akmaması köylü vatandaşları “bizim köyümüz neden öksüz ve yetim bırakılıyor?” sorusunu sormaya zorluyor.

 Feke yolundan köy yoluna döndükten sonra yol boyunca bozuk ve kötü olan yolda araç ile ilerlemek gerçekten çok zor. 10-15 dakikalık yol yarım 30-40 dakikaya çıkıyor. Seslerini Kozan Ekspres Gazetesi ile duyurmak isteyen köylü vatandaşlar;

"Bizler Kozan'ın en ücra köylerinden birinde olabiliriz. Bu demek olmuyor ki bu köye hizmet gelmeyecek. Yıllardan bu yana yapılmayan yolumuz hala çeşmelerden suyun akmaması bu köye hala hizmetin gelmediğinin en büyük göstergesidir. Buradan bütün yetkililere, siyasetçilere bürokratlara sesimizi duyurmak istiyoruz. Sesimize ses olun. Bizim en önemli sorunlarımızdan biri olan yol sorunumuzu lütfen çözün” ifadelerini kullandılar.

Köylü vatandaşlar bozuk yol çilesinin yanında su problemlerinin olduğunu da dile getirdiler. Hala taşıma su ile su içtiklerini ifade ederken 2021 türkiye'sinde bu manzaraların acı tablo olduğunu söylediler.